Kosárlabda Live

Zsinórban harmadik mérkőzésén is nyert a Nyíregyháza!

A Szeged és a Sopron legyőzése után szombat este a Zalaegerszeg ellen is sikert ért el az élvonalbeli nyíregyházi férficsapat.

Az első percekben fej-fej mellett haladt a két csapat, hazai dominancia mellett. Mindkét oldalon sok volt a pontatlanság. A nyírségiek nyugodtak meg hamarabb, és állandósult 4-5 pontos vezetésük. A ZTE-nél Lekli gyorsan begyűjtötte 3 hibáját. A centerposzton meggyengült ZTE ennek ellenére a második negyedben rövid időre átvette a vezetést. Gyorsan fordított azonban a nyírségi csapat, és főleg légiósai pontjaival őrizte vezetését. A vendégeknél is a külföldiek jeleskedtek a pontszerzésben.

Küzdött, erőlködött a ZTE, a nagyszünet után rövid időre át is vette a vezetést ismét, ez azonban tiszavirág életűnek bizonyult. A hazai együttes a 34. percben 72-63-ra elhúzott. A zalaiak többször felzárkóztak 4 pontra, de fordítaniuk nem sikerült.

Szoros mérkőzésen kapott ki a ZTE. A vereség fő oka, hogy míg hazai oldalon a magyar játékosok is részt vállaltak a pontszerzésben, addig a ZTE-nél ez elmaradt. Ráadásul egyetlen klasszikus centere hamar kényszerpihenőre kényszerült.

Sitku Ernő: “Gratulálok a csapatomnak a küzdőszellemért, nagyon nehéz mérkőzést tudtunk megnyerni. A Zalaegerszeg jól felkészített csapat, és az új edző érkezése miatt nem is nagyon tudtunk felkészülni a támadójátékunkból. Mindezért is értékes ez a győzelem, és nagyon örülök annak, hogy hat játékosunk tudott tíz pont feletti teljesítményt nyújtani, ezzel bizonyítva azt, hogy igazán tudunk egymásért is küzdeni. Köszönöm a közönségnek a hangulatot, nagyon nagy szerepük van abban, hogy játékosaimat sikerült feltüzelni, és kérnék mindenkit, biztassanak bennünket a továbbiakban is.”

Raúl Jimenez: “Korán faultproblémába keveredtünk, ettől függetlenül végig nyílt meccset játszottunk a kiváló Nyíregyházával. Az döntött, hogy a végén a hazai csapatnak voltak extra dobásai, amit Will Walker, illetve Derek Hall mutatott be. Megint kiderült, hogy sok munkára van még szükségünk.”