Kosárlabda Live

5nap alatt a 3.mérkőzését is megnyerte az Uniqa-Euroleasing Sopron!

Öt nap alatt harmadszor lépett pályára hazai pályán az Uniqa-Euroleasing Sopron együttese. A középszakasz keretein belül a Vasas fiataljait fogadták.

Az első pontot a fővárosiak szerezték Barnai büntetőjéből, melyre Hawkins duplája volt a válasz. Igor Polenek tanítványai kifejezetten jól védekeztek, és a szerzett labdákból, lepattanókból gyors befejezésekre törekedve lefutották vendégeiket. A negyed utolsó perceiben lankadt a figyelmük, melyet kihasználtak a labdát jól járató pasaréti lányok, így 24-13-as állással vonultak pihenőre a csapatok.

A folytatásban is több szép jelenetnek tapsolhattak a kilátogatók. A 13. percben Fegyverneky kétszer is egész pályát átölelő passzal hozta kihagyhatatlan helyzetbe társait. Remek meglátások voltak a következő percekben is. A támadás befejezéseknél többször is hiányzott pár centi, de ezzel együtt sem lehetett ok a panaszra. Az első félidő végeredményét Tetemondova triplája állította be. Ekkor 40-19-es eredménnyel vonultak az öltözőbe az együttesek.

A fordulás sem hozott változást. Lépésről lépésre növelték a hazaiak a távolságot. A 25. percben, 50-25-nél a Vasas időkérésénél már kétszer annyi pont állt a soproniak neve mellett, mint ellenfelüknél. Nehéz menetelés közepette vannak a Igor Polenek tanítványai ennek ellenére a küzdelemre nem lehetett panasz. Egyik csapat sem ismert elveszett labdát.

A záró negyedben 21 pontos különbségnél is gondolkodás nélkül vetődtek a játékosok a labdáért. A 36. percben Weninger Virág és Kuttor Enikő is pályára került. Ahogy azt várni lehetett magabiztosan 70-45-re hozták a soproni lányok kötelező a jól küzdő fővárosiakkal szemben, szépen keretbe foglalva ezzel a hetet.

Legközelebb csütörtökön és pénteken vár a soproni lányokra feladat, amikor a Közép Európai Liga négyes döntőjét rendezik Kassán. A csütörtöki elődöntőben a PEAC ellen kell kiharcolniuk a döntőbe jutást.

Igor Polenek: “Ez már a harmadik mérkőzésünk volt öt nap alatt, ráadásul edzésből léptek ma pályára lányok. Ezért mozogtunk ma fáradtan. A lényeg, hogy győztünk, és mostantól a MEL négyes döntőjére tudunk koncentrálni. A következő napok feladata, hogy felkészüljünk az ellenfelekből, és frissítsük a csapatot.”

Krivacevic Dragoljub: “Gratulálok a Sopronnak és sok sikert kívánok nekik a Moszkva ellen az Euroligában! Gratulálok fiatal csapatomnak is, mely jól küzdött, és a mai mérkőzésen is lépett egyet feljebb.”

Forrás: www.wb-sopron.com