Kosárlabda Live

A bajnokság eddigi legnehezebb mérkőzése vár a ZTE NKK-ra!

Vasárnap 17 órakor a ZTE otthonában lép pályára a Hat Agro Uni-Győr csapata. Vezetőedzőjük, Bencze Tamás bízik benne, hogy meg tudja ismételni az együttes az MTK vendégeként mutatott teljesítményét.

“Nyerni megyünk Zalaegerszegre, s a szerdai játék láttán bizakodó is vagyok. A fővárosban bizonyították a lányok, hogy ütőképes csapatot alkotnak. Megmondom őszintén, sokkal többet kaptam, mint amit pár edzés után várhattam. Persze van még mit csiszolni, s emiatt nem is kedvező, hogy egymást érik a meccsek, nincs idő az új elemek begyakorlására. Ennek ellenére azért egy-két finomítást már elvégeztünk, remélhetőleg a ZTE ellen ez látható is lesz a játékunkban. A keret egyelőre változatlan, még nincs új irányító, de mielőbb jó lenne, ha csatlakozna hozzánk egy játékmester. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy majd a felsőházi csapatok ellen eredményesek tudjunk lenni” – kezdte Bencze Tamás, aki edzői karrierjét éppen a ZTE női csapatának kispadján kezdte.

“Zalaegerszeg mondhatni a szűkebb hazám, a ZTE jelenlegi edzője, Gáll Tamás jó barátom. A feldobás pillanatában azonban ellenfelek leszünk, s az lesz számomra is a legfontosabb, hogy megnyerjük a mérkőzést. Ez egyébként nem lesz könnyű, mert a győri csapat mindig is nagyon megizzadt a ZTE otthonában. Ez így volt akkor is, amikor én voltam ott az edző, s az elmúlt években is, pedig ekkor rendre a győrieké volt az erősebb keret” – folytatta a szakvezető, aki minden játékosára számíthat.

“Diamantnak volt vírusos gyomorpanasza a hét elején, ez ugyan elmúlt, de azért vett ki erőt a játékosból, százszázalékosnak nem mondható az állapota, de ő is a pályára lép, ahogyan a többiek is. Remélhetőleg az edzéseken nem történik már olyan, ami ezt a helyzetet felülírná” – fogalmazott Bencze Tamás.

Az idei bajnokságban még nem találkozott a két csapat egymással csapatával, habár elmondhatjuk, hogy a szeptemberi tragédia után először a Zalaegerszeggel mérkőztek meg egy edzőmérkőzés keretében. Hosszúra nyúlt a téli szünet a hazai csapat számára, hiszen több mint három hét pihenő után lépnek újra pályára vasárnap. ez jelenthet jót is, mivel a csapat összecsiszolásán lehetett kicsit dolgozni és persze rossz, hogy nincs mérkőzés a lábakban.

Jó hír a hazai szurkolóknak, hogy csapatuk is új játékossal gyarapodott, hiszen végre megérkezett Mányoky Judit játékengedélye, így ha Gáll Tamás is úgy ítéli meg, már vasárnap pályára is léphet. A hazaiak vezetőedzője elmondta, hogy ezen az estén, nem jó barátja ellen fog játszani, hanem a Győr ellen. Ahogy fogalmazott a találkozó esélyese a Győr, hiszen három kiváló légiósa van és jó magyar játékosai. De a  tanítványai mindent megtesznek majd, hogy megnehezítsék a vendégek dolgát.