Kosárlabda Live

A DVTK ellen is helytállt az MTK!

Ahogy a PEAC és a Sopron, úgy a DVTK ellen is jól tartotta magát az MTK. A szoros első félidő után a miskolci gárda a harmadik negyedben stabilizálta 10 pont feletti előnyét és végül 77-63-as győzelmet ünnepelhetett a Városmajorban.

Nem telt el két perc, amikor Dubei és Jansone tripláival már 9-0-ra vezetett a DVTK. Ez a pontgazdag játék az egész első negyedet meghatározta. Svitlica 2+1-es megoldása után 12-11-nél már MTK előnyt regisztrálhattunk. Az egypontos hazai vezetés pedig az első szakasz végéig kitartott. 10 perc után 26-25 állt az eredményjelzőn.

A második etap elején Orsó eredményes volt távolról, majd Svitlica büntetője után már 32-27-re ment az MTK. A legnagyobb hazai előnyt 35-29-nél regisztrálhattuk, de ezt követően Helena Sverrisdottir és Vincze Viktória pontjaival egyenlített a DVTK. 35-35 után a félidő hajrájában fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd Horváth Bernadett triplájával 20 perc után 43-39-nél Maikel Lopez alakulata járt előrébb.

A harmadik negyedben Raven és Tobin villanásait követően 51-40-nél lépte át a 10 pontot a differencia. Az MTK Medgyessy és Orsó pontjaival még 8-9 egységre felzárkózott, de ekkor már kézben tartotta az irányítást a DVTK. Ahogy a második, úgy a harmadik etap is Horváth Bernadett találatával zárult. Ekkor már 65-49-es állást regisztrálhattunk.

A negyedik negyed elején Sverrisdottir ziccerét követően 68-51-nél 17 pontos különbséget jegyezhettünk fel. Ez volt a legnagyobb miskolci előny. A végjátékban az MTK már nem tudott érdemben közelebb kerülni és végül 77-63-as DVTK győzelem született.

Sztevan Csupics: “Két negyedet tudtunk nyerni a jelenleg legjobb formában lévő csapat ellen. Rákényszerítettük a Diósgyőrt, hogy az egész találkozó folyamán egyszerre három légiósa is a pályán tartózkodjon.”

Maikel López: “Küzdelmes, harcos mérkőzésen diadalmaskodtunk, aminek nagyon örülök. Jelenlegi helyzetünkben azt is pozitívumként kell megélni, hogy nem sérült meg senki az összecsapáson.”

Forrás: www.wbasket.hu