Kosárlabda Live

A Győr csapatát fogadja a Diósgyőr!

A női kosárlabda élvonalbeli bajnokság 12. fordulójában szombaton 17 órától Aluinvent-DVTK – Hat Agro-Uni Győr meccset rendeznek. A két csapat legutóbb közel egy éve, pontosabban tizenegy hónapja játszott egymás ellen. Akkor, a bajnoki elődöntő két nyert meccsig tartó párharcában a győriek két győzelemmel jutottak a fináléba (amit aztán elvesztettek, akárcsak a Diósgyőr a bronzcsatát).

Az NB I/A csoportjában most az alsóházból érkezett csapatok ellen játszik 10 fordulón keresztül a DVTK, és ezek a gárdák nem képviselnek jelentős játékerőt, a Győr csapatát leszámítva.

Miguel del Jesús López Alonsó: “Mi minden csapatot tisztelünk, nem becsülünk le senkit. Már csak azért sem, mert azok az együttesek, amelyek nem szerepeltek a Közép-Európa Ligában, extra motivációval lépnek pályára, azzal a céllal, hogy elkapjanak valakit a nagyobbak közül, és van, akinek ez sikerül is. Ha szabad egy spanyol futballpéldát említeni: a Barcelona és a Real Madrid elleni győzelmek az extra sikerek kategóriájába tartoznak a kisebb klubok számára, ahogy itt a PEAC, a PINKK, a Sopron és a Diósgyőr elleni győzelmek is nagy dolognak számítanak. Viszont a Győr más kategóriába tartozik, az Euroligában szerepelt, tavaly bajnoki ezüstérmet szerzett, száz százalékos teljesítménnyel érkezett a közös, NB I-es tabellába. Egy olyan klubként, amelynél az elmúlt években elvégzett jelentős építőmunka révén tiszteletet parancsoló eredményeket értek el.”

Bencze Tamás: “Gyakorlatilag egy edzéssel a hátunk mögött állunk ki a nálunk valamivel amúgy is erősebb állományú DVTK otthonában, ráadásul pár nap alatt több ezer kilométert utaztunk. Biztos vagyok benne, hogy a fáradtság faktora nem lesz elhanyagolható a szombati találkozón, de ez azért nem azt jelenti, hogy eleve feladnánk a találkozót. Azt viszont továbbra is tartom, hogy a heti két meccs ennek a keretnek nagyon sok”

Forrás: www.bb1.hu