Kosárlabda Live

A harmadik negyedben kiütötte az MTK-t a DVTK!

A női kosárlabda élvonal 16. fordulójában az Aluinvent-DVTK együttese az MTK-Budapest csapatát fogadta csütörtökön este a miskolci városi sportcsarnokban.

A meccs kimaradt diósgyőri dobásokkal indult, Tobinnak két kísérlete jött le a gyűrűről, majd miután egy büntetőt is kihagyott, nagy nehezen csak bepréselte az első pontot. Válaszul Vukov szerzett akciókosarat, majd Karakesevic büntetői ültek. Az égésre gyors indítások jelentettek gyógyírt, egy percen belül három ilyet ért el a hazai gárda, és ezzel helyére tették az eredményt. Finoman szólva: nem dobtak valami jól a fehér mezesek, hogy az előnyüket tartani tudták, azt tulajdonképpen a lepattanószerzésben elért jó mutatójuknak köszönhették. A negyed utolsó percében egyenlített az MTK, de erre két akciógóllal válaszolt a DVTK.

A második játékrészben 5 perc alatt 5-5 pont esett mindkét oldalon, majd amikor a Diósgyőr „hirtelen” három egységet összekapart, vendég időkérés következett. Nagy változások nem álltak be, de amikor a 18. percben egy nagy védekezési hiba után kosarat kapott a hazai gárda, a DVTK vezetőedzője is időt kért. A piros-fehéreknél különösen a triplakísérletek pontatlansága volt feltűnő, az első negyedben a 7-ből semmihez a másodikban 5-ből semmit tettek hozzá a játékosok, ráadásul a játékrész utolsó akcióját góllal fejezte be a vendégcsapat, így mindkét csapat ugyanannyi pontot szerzett ebben a 10 percben így 32-28-as állással vonultak pihenőre az ellenfelek.

A 32-28-ról folytatódó meccsből több mint két perc telt el a harmadik játékrészben, amikor megszületett az első találat, egy hárompontos formájában, Czank kezéből, ami ugye az első hazai triojka volt ezen a találkozón. De dobtak ilyen értékűt a vendégek is, majd a 25. percben Jansone szintén, és ezzel először került 10 pont fölé a hazai gárda. Ekkor MTK időkérés következett, amit egy újabb Czank tripla kontrázott meg, aztán nem sokkal később Bálint is bevágta a legnagyobb értékű dobást. Jól védekezett, és jobban dobott ekkor a Diósgyőr, úgy játszottak, ahogy azt az első perctől remélték a csapat drukkerei. A 29. perc elején egy leindításos hazai kosár után húsz pontnál is több volt már a csapatok között, ami újabb vendég időkérést eredményezett, de ez a a lényegen nem változtatott, a Diósgyőr nagyon 25-7-re nyerte ezt a negyedet, és tulajdonképpen eldöntötte a meccset.

A záró játékrészben az volt a kérdés, hogy sikerül-e 30 pont fölé mennie a Diósgyőrnek, azzal együtt, hogy változatos összeállításban játszottak már a piros-fehérek. Esély volt rá, és Raven büntetőivel ez végül össze is jött.

77-47-es győzelmének köszönhetően a DVTK ismét vezeti a bajnoki tabellát, két fordulóval az alapszakasz zárása előtt.

Miguel del Jesús López Alonsó: “Örülök a győzelemnek, mert az első helyen vagyunk, és ez a rájátszás szempontjából fontos, ugyanis a klub történetében először, szeretnék Euroligát játszani. De a szezon hosszú, ahogy egy meccs is. A mostaninak az első felében az emberfogást csináltuk, ez nem ment igazán jól, de egy mérkőzés negyven percig tart, és volt olyan időszak, amikor jól is játszottunk.”

Stevan Cupic: “Először is azt kell mondjam, hogy jobb csapat a Diósgyőr, gratulálunk nekik. Mi három kupameccs után érkeztünk ide, és az első játékrészben az emberfogás ellen szoros eredményre voltunk képesek, a térfélcsere után a DVTK a zónával tudott legyűrni minket. Mi a jövő héten nagyon fontos meccset játszunk a Cegléd ellen, erre készülünk, és ha sikerülne 7 ponttal nyernünk, akkor a rájátszásban valószínűleg ismét a Diósgyőr ellen kellene pályára lépnünk.”

Forrás: www.boon.hu