Kosárlabda Live

A Sopron nyerte a megyei rangadót a Győr ellen!

Gyorsan talpra állt az elveszített kupadöntő után a soproni csapat. Igor Polenek gárdája egy pontgazdag mérkőzésen remek játékkal 99-66-os győzelmet aratott a Győr ellen.

Az elveszített kupadöntő rányomta a bélyegét a nézőszámra, családias hangulatban telt a rangadó. Simon Zsófi jegyezte az első találatot, melyre Tinkle büntetőből válaszolt. Fegyverneky triplájával 5-2-re lépett el a Sopron és innentől kezdve végig Igor Polenek tanítványai jártak előrébb. Az első szakasz hajrája triplaesőt hozott. Másfél perc alatt négy sikeres távoli dobás is célt ért a két csapattól. Licskai triplája után 23-13-ra ment a Sopron. Az első etap végén egy 6-0-s sorozattal még 23-19-re felkapaszkodott a Győr, de hazai oldalon lélektani szempontból a legjobbkor jött Faris triplája. Az első negyed végén így 26-19-re módosult az állás.

A második etap elején Diamant ziccere után rögtön időt kért Igor Polenek. A Sopron védekezésben rendezte a sorait és Hawkins, illetve Simon villanásai után 7-9 pont környékén kezdett állandósulni a differencia. A győriek a remek napot kifogó Diamant ponterős játékával tartották magukat. 36-30 után azonban egy 9-0-s soproni széria következett, amivel 45-30-ra módosult az állás. A legnagyobb differencia 50-32-nél 18 pont volt a két gárda között. Az első 20 perc Tinkle 2+1-es megoldásával zárult.

A harmadik negyedet Hawkins és Diamant kosárváltása vezette fel. Stankovic ziccere után 58-42-re lépett el a Sopron. Ezt követően Tinkle bravúros megoldása és Gambiraza ziccere után 58-46-ra felzárkózott a Győr. Ennél közelebb azonban nem került. Egy 11-3-as széria végén 69-49-nél érte el a 20 pontot a különbség. A harmadik etap Laklóth triplájával zárult, de ezzel is mindössze 74-55-re, azaz 19 pontra zárkózott fel a Győr.

A záró szakasz elején Dragana Stankovic villant ismét, de ezt követően egy balszerencsés esés után le kellett cserélni. Licskai Zsófi érkezett a helyére, aki ezúttal 31 percet töltött a pályán. Az utolsó 5 percbe érkezve a 30 pontot is elérte a soproni előny. Nem véletlenül kért időt Bencze Tamás. A végjátékban még a 100. pont megszerzése miatt izgulhatott a hazai közönség, ez elmaradt. Csalódottságra azonban nem volt ok Sopronban, a vasárnapi pofon után rendezte sorait Igor Polenek gárdája.

Igor Polenek: “Büszke vagyok csapatomra, hogy a kupavereség után motiváltan játszottunk ezen a találkozón. Ezt a ritmust kell tartani az edzéseken és a mérkőzéseken is, s akkor meg tudjuk erősíteni pozíciónkat a tabellán.”

Bencze Tamás: “Most is bizonyította a Sopron, hogy jobb csapat. Mi csak részsikereket értünk el, míg a hazaiak nagyon motivált cseréikkel végig kiválóan játszottak.”

Forrás: www.wbasket.hu