Kosárlabda Live

A Vasas otthonában javítana a PEAC-Pécs!

A középszakasz harmadik fordulójában második fővárosi meccsét játssza a PEAC-PÉCS, ezúttal a tabella utolsó helyén álló MKB Euroleasing Vasas otthonában lépnek parkettre.

Az inkább utánpótlás nevelésben jeleskedő pasarétiek két ízben nyertek (mindkétszer a Szekszárd volt az áldozat) az eddig lejátszott 18 meccsük során, egy-egy győzelmet tudtak otthonukban és idegen pályán aratni, a 16 vereségük mellett. A Közép-Európai Ligából érkezett együttesekkel szemben az eddigi két fordulóban 50 illetve 60 pontos vereséget szenvedtek. Ebből a szempontból tehát az előzetes esélylatolgatásokban országos fix kettesnek jelölik a vasárnap esti bajnokit, annak ellenére, hogy a PEAC hullámvölgyből igyekszik kilábalni, és a sok hiányzója miatt nem is lesz könnyű megfelelő szerkezetű csapatot pályára küldenie Zeljko Djokic-nak.

A hazaiaknál Krivacevic Dragoljub edző foglalkozik a mezőny legmagasabb, és alighanem legnagyobb perspektívával rendelkező játékosával, a 208 cm magas Határ Bernadettel. A 19 éves center decemberben lépett utoljára pályára sérülése miatt. Ennek ellenére ő a Vasas ranglistavezetője dobott pontok vonatkozásában, Sülét, és a másik centert, Barnait megelőzve.

A pécsi csapat igyekszik újból megtalálni önmagát, és kilábalni a hullámvölgyből. Harmadik vereségét szenvedte el a PEAC a múlt vasárnap, hét győzelme mellett, így pillanatnyilag a második a tabellán. Magas posztokon továbbra is csak a fiatalokra számíthatnak, hiszen az edzésekkel a héten megpróbálkozó Kublina térde még nincs teljesen rendben, és Horváth Lilla megbetegedett, emiatt kihagyja a pasaréti összecsapást.

Zeljko Djokic: “Nem akarok panaszkodni, amondó vagyok, félre kell tenni a csapatot sújtó gondokat, és a megoldásokra koncentrálni. Nem lesz egyszerű dolgunk, de nagyon hiszek ebben a csapatban. Keményen kell játszanunk, nagy önbizalommal kosárlabdáznunk, megfelelő ritmust diktálni, és nem foglalkozni semmi mással.”

Forrás: www.peacpecs.hu