Kosárlabda Live

Átgázolt a Győrön a PINKK 424 gőzőse!

A PINKK magabiztosan 69-50-re verte a Győrt az NB1 középszakaszában a 2. forduló rangadóján. Iványi Dalmáék már az első negyedben 7-8 pontos előnyt alakítottak ki. Ezt követően a második szakaszban még 3 egységre felzárkózott a Győr, de ez volt a legszorosabb mérkőzésállás. A harmadik negyed elején a PINKK fokozta a játék ritmusát és remek megoldásokkal 20 pont környékére növelte előnyét.

Idegesen kezdett mindkét csapat, az első kosárra egészen a 3. percig kellett várni, ekkor Sarok értékesített egy büntetőt. A vendégek első találata csak az 5. percben esett, 7-0-nál Diamant dobott be két büntetőt. Ez a hétpontos hátrány az egész negyedben végigkísérte vendég együttest, mert bár 13-8-ra felzárkóztak, az első negyed nyolcpontos hazai vezetéssel zárult.

A második tíz percet Czirják hárompontosa vezette fel, erre Iványi is triplával válaszolt. Semsei hármasával, majd Ivanovic sikeres közelijével már csak három pont volt a különbség. Ekkor Katona törte meg a hazai kosárcsendet, majd Adamecz is betalált. Bencze Tamás időkéréssel próbálta felfrissíteni tanítványait. A folytatásban Koch középtávolija jelentette az újabb kapaszkodót a győrieknek, s ugyanő válaszolt Sarok büntetőire. A hajrá a PINKK-nek sikerült jobban, ám egy pontot az első negyed végi hátrányból így is sikerült ledolgozni a nagyszünetre. 33-+24-es eredménnyel vonultak a csapatok a nagyszünetre.

A szünetben még reménykedtek a győriek a fordításban, de a harmadik játékrész elején már a remény is elszállt számukra. A harmadik negyedet az elsőnél is rosszabbul kezdték a zöld fehérek: 11-0-ás villám rajtot vett a PINKK 424. Laklóth, majd Diamant duplája némi reménysugárt jelentett, de Sarok egy hárompontossal szegte kedvüket, amire rátett egy lapáttal Kováts is egy újabb triplával. Ezzel húsz pont fölé nőtt a különbség. Ekkor a vendégek mestere Bencze Tamás ismét időkérésre adta a fejét. Ezt követően egy 6-0-ás rohanással kerültek a győriek közelebb a hazaiakhoz, de nagy fordulatra lett volna szükség a fordításhoz a zárónegyedben.

Az utolsó felvonásban Tinkle zárkóztatta tovább a győri csapatot, de Tomlinson négy, Őri két pontja után végérvényesen eldőlni látszott a találkozó.  A hátralévő időben gyökeres változás már nem történt sem a játékban, sem az eredményességben, így a vége sima megérdemelt PINKK 424 győzelem lett, melynek leginkább a győrieknek az első és a második félidei rossz kezdése volt az oka.

Roberto Hernández: “Nagyon nehéz meccset játszottunk. Az első félidőben keményen és határozottan védekeztünk, ami meghozta az eredményt. A második félidő hullámzó játékot hozott, hol jól, hol rosszul játszottunk, a győzelmünket a negyedik negyedben biztosítottuk be.”

Bencze Tamás: “Az első és a harmadik negyedben gyámoltalanul és pontatlanul játszottunk. A Pécs lényegesen jobban dobott. A küzdeni tudással elégedett vagyok, rengeteg hibánk azonban megbosszulta magát.”