Kosárlabda Live

Átlépett a KSC Szekszárdon a PEAC-Pécs!

A PEAC-Pécs magabiztos játékkal 97-59-re verte a Szekszárdot az NB1 középszakaszának pénteki mérkőzésén.

Az elmúlt hetek döcögősebb játéka után nagy kérdés volt, hogy melyik arcát mutatja a PEAC a Szekszárd ellen. A pécsiek már a mérkőzés elején magukhoz ragadták a kezdeményezést. Jovanovic és Scekic kosárváltása után még 2-2 állt az eredményjelzőn, majd fokozatosan ellépett a PEAC. Nagy-Bujdosó triplája után 12-2-nél 10, majd Jovanovic büntetőjét követően 22-2-nél már 20 pont volt a felek között. A KSC kosárcsendjét Studer törte meg, majd a tolnaiak 24-9-re is felzárkóztak.

Mielőtt tovább csökkent volna a különbség, Szűcs Réka is triplából volt eredményes. Az első 10 perc végén 29-11-re vezetettek a pécsiek. A második negyedet 13-0-val indította a PEAC és ezzel 42-11-re módosult az állás. A PINKK elleni mérkőzésen történek miatt eltiltását töltő Magyar Gergelyt helyettesítő Szűcs Noémi hiába kért időt, nem tudta megállítani a pécsi rohamokat. A félidőben 58-18-ra vezetett Zeljko Djokic gárdája. 20 perc után a pécsieknél Reid 18, Nagy-Bujdosó 10 egységnél járt.

A harmadik negyedben sem változott érdemben a játék képe. Kublina és Jovanovic hármasa után már 71-22-re módosult az eredmény. A harmadik negyed végén 80-34-es állást regisztrálhattunk. A záró szakaszban Zeljko Djokic egyre több lehetőséget adott a fiataloknak. Kiss Virág, Demeter Hanna és Raus Vivien is betalált hazai oldalon.

Djokics Zseljko: “Gratulálok a csapatomnak, mert a fontos meccsek előtt kezd ismét formába lendülni.”

Szabó Noémi: “Fejet hajtok Zseljko barátom fölényes győzelme előtt.”

Forrás: www.wbasket.hu