Kosárlabda Live

Átlépett ellenfelén a PINKK 424!

Megkezdődött a NB1 középszakasza. Az első találkozón a PINKK 85-37-re verte a Vasast. Igazi kosaras hétvége volt ezúttal is Pasaréten, hiszen az élvonalbeli találkozó előtt kiemelt junior fordulót rendeztek. Itt szintén egy pécsi riválissal nézett szembe a Vasas. Ott a várakozásoknak megfelelően jóval kiegyenlítettebb csata alakult ki, mint az esti találkozón. A PINKK két hét pihenő után lépett ismét pályára, hiszen Iványi Dalmáék a MEL utolsó fordulójában szünnaposak voltak. A pécsieknél már szerepelt a keretben a január végén igazolt Daphanie Kennedy is.

Iványi Dalma duplájával indult a mérkőzés, melyre Barnai Judit válaszolt. 2-2 után fokozatosan ellépett a PINKK és Kováts Nóra tripláját követően már 9-3 állt az eredményjelzőn. Ez a 6 pontos differencia az első szakasz végéig kitartott. 10 perc után 19-13-as állást regisztrálhattunk.

A második negyed elején Pascua két villanásával pillanatok alatt 10 pontra nőtt a pécsi előny. Rengeteg hibát hozott ez a szakasz. Közel 4 percen át nem találtak be a csapatok. A PINKK törte meg a kosárcsendet és Erős Fruzsina triplája után már 32-15-re módosult az állás. A félidőre 42-18-as előnyt alakítottak ki az egyre jobban belelendülő pécsiek és innentől kezdve már csak a különbség volt kérdéses.

A vendégeknél Roberto Hernandez sokat cserélt, végül 20 percnél egyetlen játékosa sem töltött többet a pályán. A PINKK szakvezetőjének egyedül az eladott labdák okozhattak fejfájást. A lefújás pillanatáig ezek száma a 18-at is elérte. Hazai oldalon különösen a harmadik negyed közepétől egyre jobban érződött a fáradtság azon játékosokon, akik a junior csapatban is szerepeltek. A különbség ennek megfelelően már a 40 pontot közelítette.

A záró szakasz 62-25-ről indult. Ekkor megvillant a pécsiek új amerikai légiósa, aki remek egyéni megoldásokkal tűnt ki a mezőnyből. A végjátékban pedig Ruják Nóra volt kétszer eredményes és ezzel a 14 pontos Tomlinson mögé felzárkózott a pontszerzők között. Az első percekben ugyan még érződött, hogy két kihagyás után nehezen vette fel a ritmust a pécsi csapat, de a PINKK összességében magabiztosan húzta be a szempontjából kötelező győzelmet. A Vasas számára ugyanakkor a bajnokság egy rendkívül nehéz periódusába érkezett, hiszen hétről hétre erős riválisok ellen kell felvenni a versenyt. A legtöbb mérkőzésen várhatóan hasonló forgatókönyvvel.

Krivacsevics Dragoljub: “Csapatom gerincét juniorok alkotják, akik a meccs előtt korosztályos bajnokin szerepeltek, ezért fáradtabban mozogtak. A találkozón megmutatkozott a nagyobb rutin és a fizikai különbség is a vendégek javára.”

Roberto Hernández: “Pontatlanul kezdtük a találkozót, az első öt percet követően azonban összeszedtük játékunkat. Elkezdtünk védekezésben és támadásban is koncentrálni, ennek köszönhetően hamar nagyobb előnyre tettünk szert. A találkozó közepén néhány percre azonban pontatlanná váltunk, ez meg is látszódott az eladott labdák számán.”