Kosárlabda Live

Atomjaira gázolta a Szekszárdot a PINKK 424 gőzőse!

80-36-ra kiütötte a PINKK -424 a KSC-Szekszárdot a NB1 középszakaszának 8. fordulójából előrehozott találkozón. A pécsiek az első negyedet 20-2-re nyerték és ezzel eldöntötték a győztes kilétét.

A két csapat szerdán a tolnai megyeszékhelyen már összemérte az erejét és akkor meglepetésre a Szekszárd három negyed után még 60-58-as előnyben volt. Mindössze a negyedik etapban tudta érvényesíteni fölényét a PINKK. De ezen az estén Roberto Hernandez tanítványai már az első percben megmutatták melyik csapat fogja győztesen elhagyni a parkettet. Esélyt sem hagyva a KSC-nek.

A szekszárdi találkozón extra dobóformát mutató Sarok triplájával indult a találkozó, majd Őri is eredményes volt távolról. Ekkor még Singleton válaszolni tudott, de az első 10 percben több pontot nem engedett ellenfelének a PINKK 424.

A 20-2-ről induló második negyedben tovább nőtt a PINKK előnye. 30-2-nél Dusanic volt eredményes a tripla vonalon kívülről. A Szekszárd a második 10 percben 7 pontot szerzett és mindegyik a szerb légiós nevéhez fűződött. A PINKK a szünetben már demoralizálóan 53-9-re vezetett.

A második játékrészben már csak a PINKK győzelmének nagysága volt a kérdéses. Roberto Hernandez mély rotációt alkalmazva minden nevezett játékosának sok lehetőséget biztosított és Kováts Nóra kivételével mindenki be is talált. A PINKK-nél Tomlinson és Őri 14-14 ponttal bizonyult a legeredményesebbnek.

A 73-24-ről induló záró szakaszra jelentősen visszaesett a koncentráció mindkét oldalon és ezzel arányosan megnőtt a hibák száma. Ettől függetlenül kíváló első félidei játékával szép szombat estét varázsolt szurkolóinak a PINKK. A Szekszárd 26 eladott labdával zárta a mérkőzést.

Roberto Hernández: “Az első félidőben kitűnő védekezésünkkel megalapoztuk jó játékunkat, már ekkor eldőlt a mérkőzés. A másodikban ritkán tapasztalt dolgokat láttam a pályán.”

A vendégek edzője Magyar Gergely nem kívánt a mérkőzés után nyilatkozni.

Forrás: www.wbasket.hu