Kosárlabda Live

Az idei év egyik legnehezebb mérkőzését játsza a Győr a PINKK 424 ellen!

Csütörtökön 19 órakor a PINKK Pécsi 424 otthonában lép pályára a Hat Agro-UNI Győr csapata a női NB I középszakaszában. Itt már magasabb hőfokú meccsekre kell a győri lányoknak számítani. Hat Agro-UNI Győr az első körben valamennyi mérkőzését megnyerte. Ezeket az eredményeket magukkal vitték, s most azokkal a csapatokkal mérkőznek meg oda-vissza alapon, melyek eddig a Közép-Európa Ligában voltak érdekeltek. Ők azokat az eredményeket „mentették át” a folytatásra.

Roberto Hernandez: “A Magyar Bajnokság egyik legfontosabb mérkőzése előtt állunk a rájátszás kedvező pozíciójának megszerzése szempontjából. A Győr nem szerepel túl sikeresen az EuroLigában, de a csapat a hazai bajnokságban még mindig veretlen. Csapatunkban Katona Szidónia kivételével mindenki egészséges. Szidóniának problémái voltak, így nem tudott a csapattal edzeni a héten. Így lehet, hogy az első félidőben egy kicsit segítségére lesz a csapatnak, de még nagyon gyenge.A Győr együttesében érdekes centerek vannak. Mind Tinkle mind Diamant jó amerikai játékosok, és a két bedobó, Laklóth és Ivanovic a Győr legveszélyesebb játékosai. Nagy örömmel látjuk újra Lengyel Dalmát és Pénzes Kingát. Nagyon várjuk a mérkőzést, és reméljük, hogy jól kosárlabdázva győztesen hagyjuk el a pályát.”

Bencze Tamás: “A bajnokságban eddig elég könnyedén nyertük a meccseket, de ezek nem olyan hőfokú meccsek voltak, melyekre most számítunk. Az Euroliga inkább hasonlított arra, ám ott többnyire simán kikaptunk. Valahol a kettő között van az igazság, s bár elég hullámzó volt a teljesítményünk a nemzetközi meccseken, azért voltak jó periódusaink, melyekkel a bajnoki középszakaszban bőven lehet keresnivalónk. Legutóbb Schióban például a második félidőben már harcosan, agresszíven kosaraztunk. Ha így tudunk játszani idehaza is, akkor lesz esélyünk a győzelemre. Még nem tudom, hogy Semseire, a bokasérüléssel bajlódó Mansaréra és a lázas beteg Tinkle-re számíthat-e a PINKK ellen. Az azonban biztos, hogy nagy szükség lenne rájuk, hiszen a rotációnk így is elég karcsú, meglátjuk, milyen állapotban lesznek, tudják-e vállalni a játékot.”