Kosárlabda Live

Az MTK nyerte a februári fővárosi derbit!

Gyengébb kezdést követően a második negyedtől feljavulva 65-47-re győzött az MTK-Budapest az MKB Euroleasing Vasas ellen a női NBI-ben.

Mindkét oldal megváltozott kezdőcsapattal vágott neki a fővárosi derbinek. Kisebb meglepetésre a Vasas kezdett sokkal jobban, Süle triplájával 9-1-re vezettek, hamar időt is kért Stevan Csupics. Rengeteg fault és büntető tördelte a játékot. Az MTK Szvitlica pontjaival a negyed végére felzárkózott.

A folytatásban átvette a vezetést az MTK, de Szabó Flóra 2+1-ével kiegyenlített volt a mérkőzés. Szvitlica vezetésével egy 10-0-ás rohammal fordított ismét az MTK, de ellépniük nem sikerült, így a szünetben 33-29-re vezettek.

A nagyszünet után is Szvitlica vitte hátán az MTK, 19. pontja után tízzel vezetett csapata. Orsó távolija után már 13-0-ás szakaszban volt a házigazda, a különbség pedig 15 pontosra nőtt a negyed végére.

Az utolsó tíz percben nem tudott csökkenteni hátrányán a Vasas, sőt a továbbra is ponterős Szvitlica valamint Reiner és Orsó pontjaival 20 fölé is nőtt a különbség. Az MTK végül gyenge kezdés után a második félidőben ellépve biztosan győzött és szerezte meg harmadik győzelmét.

Sztevan Csupics: “Rossz kezdés után a második félidőben jól játszottunk, és rutinos játékosaink eldöntötték a mérkőzést.”

Krivacsevics Dragoljub: “Fiatal játékosaink között sok olyan van, aki először játszik az első osztályban, és nekik a fejlődésük szempontjából fontos tapasztalatot jelent az ilyen mérkőzés.”