Kosárlabda Live

Bálint Réka: Nem azért igazoltam Diósgyőrbe, hogy a kispadon üljek…

A női kosárlabda NB I/A csoport 13. fordulójában, szerdán 18 órától Atomerőmű KSC Szekszárd – Aluinvent-DVTK meccset rendeznek a dunántúli városban. A hazai porondon idén még veretlen, a magyar bajnokikon zsinórban hat meccset nyert piros-fehér gárda tagjai közül egyvalaki biztosan örül a tolnai túrának. Ő Bálint Réka, aki tulajdonképpen hazatér, hiszen itt született, itt lett élvonalbeli játékos, és szinte minden Szekszárdhoz köti.

 “A csapat számára fontos ez a mérkőzés, hiszen ahhoz, hogy megőrizzük a helyünket a dobogón, vagy akár az első helyre is fel tudjunk ugrani, ehhez az kell, hogy ne veszítsünk meccset a rájátszásig, vagyis most is győzni akarunk. Viszont ezért meg is kell majd dolgoznunk, hiszen a Szekszárd bizonyította a PINKK ellen, hogy képes jó játékra. Akkor három negyeden át partiban voltak, és csak az utolsó 10 percben tudta a maga javára fordítani a meccset az esélyesebb gárda. Úgyhogy nem szabad fél vállról vennünk a mérkőzést.” – nyilatkozta Bálint Réka.

A fiatal bedobónak ez lesz a második olyan meccse, amelyet ellenfélként játszik a Szekszárd ellen (első ízben a Baja játékosaiként szerepelt egykori övéi ellen). És, hogy mennyiben különleges ez a fellépés, ahhoz képest, mintha bármelyik más csapat ellen készülne, erről a bedobó a következőket mondta:  “Nyilván más, mint a többi, hiszen Szekszárdon születtem, ez a nevelő együttesem, ott váltam NB I-es játékossá, sokan vannak a csapatban olyanok, akikkel gyerekkorom óta éveken át együtt játszottam, úgyhogy ez számomra különleges alkalom lesz. De játék közben, a mérkőzés idején ezzel nem szabad foglalkoznom, mivel a DVTK tagja vagyok, nekem most itt kell a legjobbat kihozni magamból.”

Persze ehhez az is kell, hogy lehetőséget kapjon Bálint Réka, hiszen a legutóbbi meccsen, a Győr elleni bajnokin ez nem jött össze, negyedmagával azok között volt, akik pályára sem léptek. Bizonyára nem lehet könnyű ezt feldolgozni, főleg úgy nem, hogy Szekszárdon vezérszerep volt az övé, Diósgyőrben pedig ettől azért messze van.

“Nem azért igazoltam ide, hogy a kispadon üljek, hogy pályára se kerüljek, és nem is szeretném elfogadni ezt a szerepet. Mint mindenki más, így én is játszani szeretnék, lehetőleg minél többet. Beszélgettünk is erről az edzőkkel, és abban egyetértettünk, hogy nem úgy megy a játék, ahogy én, ahogy ők szeretnék, és az a baj, hogy ez engem görcsössé tesz. De próbálok ezen túllépni, megtalálni a helyem a csapatban, hasznossá tenni magam. Dolgozom keményen, és bízom benne, hogy ennek azért meglesz az eredménye.” – jelentette ki mostani helyzetéről Bálint Réka.

Forrás: www.boon.hu