Kosárlabda Live

Bencze Tamás győzelemmel mutatkozott be új csapatában!

48-76-os győzelemmel mutatkozott be új csapatának kispadján Bencze Tamás. Együttese a Hat Agro-Uni Győr a fővárosba látogatott az MTK Budapesthez.

Semsei szerezte a találkozó első kosarát, melyre előbb Medgyessy válaszolt egy középtávolival, majd az ex-győri Orsó értékesített két büntetőt. Ezt követően a vendégek zsinórban négy pontot szereztek, melyre öttel feleltek a hazaiak. A kissé hektikus első perceket követően maradt az MTK-előny, de csak a 7. percig, 13-8 után már csak győri kosár született a negyedben.

A második tíz percet Koch hármasa nyitotta, a 16-0-ás győri szakaszt Svitlica zárta le egy középtávolival. A folytatásban állandósult a tíz pont körüli különbség, bár a 18. percben 21-26-nál ötre feljött az MTK, az első félidő hajrája a vendégeké volt.

A második játékrészben Ivanovic kezdte a pontgyártást, amire Szabó Vivien büntetőből válaszolt. Ezt azonban újabb győri “kosárzuhatag” követte, s az újabb 12-0-ás roham után eldőlni látszott a találkozó. Annak ellenére, hogy az MTK egy 7-0-val közelebb jött ellenféléhez, de Ivanovic és Tinkle gondoskodott róla, hogy túlzott reményeket ne tápláljanak a hazaiak. A zárószakasz előtt is 21 ponttal 36-57-re vezettek a vendégek.

Az utolsó felvonásban is Bencze Tamás tanítványai irányították a játékot, a különbség fokozatosan nőtt, a végére kis híján a 30 pontos differencia is meglett.

Bencze Tamás: “Nagyon örülök a győzelemnek, hiszen jó formában lévő csapatot tudtunk két vállra fektetni, hiszen az MTK legutóbbi hat meccséből ötöt megnyert. Voltak gondjaink, hiszen Vanderslootot még nem tudtuk pótolni, míg Diamant vírusos gyomorbántalmak miatt a héten még nem edzett. A siker kulcsa a védekezésünk volt, s bár az eredmény alapján könnyűnek tűnhet a meccs, valójában nem volt az. Minden elismerés a lányoknak, nagyszerűen dolgoztak.”