Kosárlabda Live

Diósgyőrt fogadja a KSC Szekszárd!

Ismét hazai mérkőzést játszik az Atomerőmű KSC Szekszárd, az ellenfél ezúttal az Aluinvent DVTK Miskolc együttese lesz.

Ahogy arra előzetesen is számítani lehetett, a középszakasz nem sétagalopp azon csapatok számára, akik az alapszakaszt a magyar bajnokságban teljesítették, hiszen most döntő többségében maguknál jóval erősebb együttesekkel kell megmérkőzniük. Bár az eddig jól teljesítő Atomerőmű KSC Szekszárd titkon bízott abban, hogy egy-egy ellenfél ellen meglepetést okozhat, az elmúlt két mérkőzés nagy arányú vereségeket hozott: a PINKK ötvennégy, a PEAC pedig harmincnyolc ponttal bizonyult jobbnak. A sok kapott pont mellett a támadójáték is igencsak összezuhant, hiszen az említett két mérkőzésen mezőnyből mindössze huszonöt százalékkal tüzeltek a szekszárdi lányok.

Javítaniuk ezúttal sem lesz könnyű, hiszen az Aluinvent DVTK Miskolc csapata érkezik Szekszárdra, akik 9-3-as mérleggel jelenleg a bajnoki dobogó harmadik fokán állnak. A csapatot január eleje óta a spanyol Maikel López irányítja, aki a Peresztegi Nagy Ákos után ideiglenesen kinevezett Dubeiné Balogh Gabriellát váltotta a vezetőedzői székben. A borsodiak között a négy légiós (a lett Liene Jansone, az izlandi Helena Sverrisdóttir, az amerikai Rebecca Tobin és Brittainey Raven) mellett ott lesz Bálint Réka is, aki nyári átigazolása után először fog Szekszárdon miskolci színekben pályára lépni.

A KSC-t most is Szabó Noémi fogja irányítani, hiszen Magyar Gergely vezetőedző a várható két meccses eltiltás miatt még nem ülhet le a kispadra. A hazaiak hiányzók listáján ezúttal is Szepsi Gina és Kovalcsik Emese szerepel.

A két csapat legutóbb 2012. novemberében találkozott egymással, amikor is a KSC-nek sikerült meglepnie a már akkor is esélyesebbnek számító DKSK-t. Az azon a mérkőzésen tizennégy pontig jutó Bálint Réka viszont most már az ellenfelet erősíti…

Szabó Noémi: “Tudtuk, hogy a középszakaszban nem lesz könnyű dolgunk, még akkor sem, ha esetenként reálisan a tisztes helytállás a cél. Az elmúlt két mérkőzésen azonban mélyen tudásunk alatt játszottunk, és ami még sajnálatosabb, hogy akaratban sem nőttünk fel ellenfeleinkhez, így nem kerülhettük el a katasztrofális vereséget. Ma este hazai pályán sokkal motiváltabban és harcosabban szeretnénk kosárlabdázni, hogy ne legyen okunk a szégyenkezésre. A DVTK-nak sokkal erősebb a játékoskerete a miénknél. Fizikai és rutinbeli fölényüket igyekszünk lelkesedéssel, harcos, bátor játékkal ellensúlyozni. A helyzetet nem könnyíti meg, hogy Gergő még nem ülhet a kispadon. Saját bőrömön tapasztalhattam, hogy mennyire hiányzik a csapatnak.”

Forrás: www.kscszekszard.hu