Kosárlabda Live

Hazai pályán nyert a PINKK 424!

Az NB1 középszakaszában egy március elejéről elhalasztott mérkőzésen fogadta a PINKK a ZTE gárdáját. A pécsiek magabiztos 92-57-es győzelmet arattak. Már a félidőben 17 ponttal vezettek a hazaiak. A harmadik negyedben pedig 30 egység fölé nőtt a különbség.

A PINKK 7-2-vel kezdett, mely után az első percekben még fel tudott zárkózni a ZTE. Gáll Tamás mindössze nyolc játékost forgatott ezen az estén, mivel Horváth Zsófia sem tudta vállalni a játékot. Ez egyben azt jelentette, hogy a palánkok alatt magassági fölényben volt a PINKK. Tomlinson vezetésével az első szakasz második felében kezdett hízni a differencia. Amikor Kennedy triplája célt ért, már 23-13-ra ment a PINKK. Az első negyedet Ivanovic duplája zárta le.

A második etap elején Mányoky és Fritz találataival 6 pontra is felzárkózott a ZTE. Gyakorlatilag ezek voltak az egész találkozó legélesebb percei. Ruják triplája és Katona Szidónia 2+1-es helyzete ismét 10 pontra növelte a pécsi előnyt. Ekkor időt kért Gáll Tamás, de a két csapat között a különbség állandósulni látszott. A félidő hajrájában ismét Tomlinson volt eredményes, 20 perc alatt már 10 pontot jegyzett, majd a 42-25-ös eredményt Kováts Nóra állította be.

A harmadik negyed elején visszatért a második etapot végig a kispadon töltő Amber Holt és rögtön be is talált, majd Kennedy és Ruják triplája után 52-27-re módosult az állás. A kicsit álmoskás hangulatú első félidő után a PINKK felpörgette a játékot. Elkezdtek sülni hazai oldalon a triplák is. A második 20 percben hat sikeres távoli kísérlete volt Roberto Hernandez tanítványainak. A különbség fokozatosan a 30 pontot is elérte. Zalai oldalon előbb Czukor és Ivanovic, majd Fritz Judit egy-egy villanása kozmetikázott valamennyit az eredményen.

A záró szakasz 74-42-ről indult. Ebben a 10 percben leginkább a játékvezetők léptek elő főszereplővé. Tomlinson ellen megítélt két támadóhiba után Roberto Hernandez reklamált ki egy technikait. A vitatott jelentek igencsak felpaprikázták a közönséget is. A végjátékban a győztes kiléte nem forgott veszélyben. Őri Györgyinek akadtak remek megmozdulásai, míg a legszebb jelenet Kennedy nevéhez fűződött. Őri labdaszerzés után ment ziccerre, de a dobása lejött a gyűrűről. A PINKK amerikai légiósa azonban azzal a lendülettel még a levegőben tette vissza a labdát. A pécsiek végül 92-57-es győzelmet arattak. A látottak alapján bizakodva várhatják a két csapat szerdai összecsapását.

Roberto Hernández: “A kupa után nem voltunk túl jó hangulatban, ezen kellett túllépni, és ezen a teszten abszolút átment a csapat. Jó ritmusban játszottunk, nem hagytuk, hogy a Zalaegerszeg lelassítsa a tempót.”

Gáll Tamás: “Tartalékosan csak ennyire futotta, a hazai csapat teljes mértékben kihasználta erőfölényét.”