Kosárlabda Live

Hazai pályán nyert az Uniqa-Euroleasing Sopron!

Sor került az NB1 középszakaszának 6. fordulójából elhalasztott Sopron-Szekszárd mérkőzésre. Igor Polenek együttese magabiztosan érvényesítette a papírformát.

A vasárnap délelőtt még az OJB-n szereplő Studer Zsuzsa találatával indult a szokottnál valamivel később, 20 órakor kezdődő összecsapás. A tolnaiak kezdtek élesebben és egy sikeres tripla után már 10-3-ra is vezettek. Fegyverneky Zsófi fújt ébresztőt hazai oldalon, majd Krnjic és Ciglar büntetőivel fordított a Sopron. Az első szakaszt pedig Tianna Hawkins zárta le. Ez összességében egy 13-2-es hazai széria volt.

Ezt a jó sorozatot második etapban nem tudta folytatni a soproni csapat. A Szekszárd 2-4 pontra felzárkózott. Igor Polenek 24-20-nál rendelte magához tanítványait. Pontosabb játékra kellett ösztönöznie csapatát, mivel ebben a periódusban több figyelmetlenségből adódó hiba is becsúszott. Hatott az időkérés. Faris találatával 32-22-re nőtt a különbség, míg a félidőt Zsovár triplája zárta le. 20 perc után 38-28 állt az eredményjelzőn.

A harmadik negyedben egy jóval élesebb Sopron futott ki. Tianna Hawkins-t nem tudták megállítani a szekszárdiak, így a különbség lassan, de biztosan elérte a 20 pontot. Ezzel lényegében eldőlt a győztes kiléte. A KSC egy jobb szériával még 14 egységre felzárkózott. 30 perc után azonban 57-41-es állást regisztrálhattunk.

A záró szakaszban továbbra is Hawkins villogott támadásban, aki végül 34 pontnál állt meg. Ebben a etapban megduplázta előnyét a soproni csapat, miközben Igor Poleneknek arra is volt módja, hogy a játékpercekkel gazdálkodjon. 25 percnél többet egyetlen hazai játékos sem töltött a pályán. A Sopron 85-54-es sikert aratott.

Igor Polenek: “Nem játszottunk jól, de nyertünk. Van még három mérkőzésünk, s remélhetőleg sikerül jól befejezni a sorozatot.”

Magyar Gergely: “Letudtuk ezt a találkozót is, voltak jó periódusaink, ebből kell építkezni és elérni céljainkat.”

Forrás: www.wbasket.hu