Kosárlabda Live

Ismét nyert a DVTK, amivel halad az alapszakasz győzelem felé!

A női kosárlabda NB I 17. fordulójában az Aluinvent-DVTK csapata a Hat Agro-Uni Győr vendége volt. Fél órával a kezdés előtt mindössze két néző foglalt helyet a Magvassy sportcsarnok lelátóján, majd negyedórával később megérkezett a vendégtábor, hangzatos belépőjük már ekkor sejtette, hogy nem fognak csendkirály versenyt nyerni ezen a Diósgyőr számára fontos napon. A meccs tétje ugyanis az volt, hogy marad-e a tabella élén a piros-fehér gárda, ehhez pedig győzelem szükségeltetett.

A találkozót a hazai gárda valamivel jobban kezdte, az elején a fehér mezesek vezetgettek, a Diósgyőr pedig jellemzően büntetőkből szerezte pontjait. A meccs első tripláját Gambiraza vágta be az 5. percben, amire válaszul megérkezett a vendégek első akciókosara. A keményen és védekezésben sok hibával játszó hazaiak ellen a Diósgyőr futószalagon dobhatta a büntetőket, de mégsem egy ilyen találattal, hanem Jansone hármasával szerzett vezetést meccs folyamán először a DVTK. Ekkoriban stabil védekezésük mellett a pirosak támadásban is jó döntéseket hoztak, aztán a negyed vége a Győré lett, zsinórban öt pontot szerezve a semmiből jöttek fel, így 19-20-as állással pihentek a csapatok.

A második tíz perc hazai találattal indult, válaszul Horváth B. szerzett triplát, Raven pedig egy leindításos kosarat. Aztán folytatódott a vendégek büntető műsora Tobin 4 ilyen pontja között hazai időkérés miatt állt a játék, a 15. percben. Aztán 24-33 után nagyot fordult a játék képe, leállt a Diósgyőr magabiztos védőjátéka, és a hazaiak kibrusztolt kosarakkal, nagy küzdőképességről tanúbizonyságot téve egyre jobban megközelítették a DVTK-t. Majd 36-36-nál is utol is érték az önmagát kereső vendégeket. Sőt! A hosszú szünetig még némi előnyt is hozzátettek ehhez. Így 38-36-ra vezettek a hazaiak a nagyszünetben.

Kimaradt dobásokkal indult a harmadik negyed, majd Jansone szerzett két centerkosarat, amire győri időkérés volt a válasz. 40-41-nél a DVTK zónája ellen a hazai gárda hármasokkal próbálkozott, és ezt eredményesen tették. Ütemtelenül, egymásra várva, az egyéni játékban kapkodva játszottak ekkoriban a vendégek, támadásban sokat hibáztak. 51-47-nél Czank triplája után Gambiraza is ugyanilyen értékűt dobott, majd a játékrész hajrájában kilenc pontos mínuszból jött fel 56-53-ra a Diósgyőr.

A negyedik negyedet négy hazai játékos kezdte négy faulttal, közülük a center Diamant szerezte az első pontokat. Egymás után ötöt, és ekkor kért időt López edző. A játékvezetők rendkívül irgalmasak voltak, valahogy nem akarták észrevenni a hazai faultokat, sem Semseinél, sem Diamantnál az ötödiket. Aztán előbbinél csak meglátták a hibát, és miután ő kipontozódott, Sverrisdóttir büntetőből egyenlített. A nagyon fegyelmezetten védekező Diósgyőrből előbb Raven majd Horváth B. szerzett középtávolit. És mivel remekül szedte ekkoriban a védőlepattanókat a vendég együttes, dobásban nem hagytak levegőt a győrieknek, egyre közelebb kerültek a hőn áhított sikerhez. A hajrában Tobin és Czank is betalált közelről, és ezzel eldőlt a meccs.

65-70-es sikerével a Diósgyőr, megőrizte első helyét a tabellán. Ami azt is jelenti, hogy amennyiben szombaton Miskolcon legyőzik a Szekszárdot, sporttörténelmet írnak, mert fennállásuk során először kezdhetik a rájátszást az első helyről.

Bencze Tamás: “Sajnos, a végén kimaradtak a dobásaink, picit elfáradtunk, és nem volt meg a kellő koncentráció. Gratulálok a Diósgyőrnek, végig hittek abban, hogy nyerhetnek, és bebizonyították, hogy nem véletlenül állnak a tabella élén.”

Miguel del Jesús López Alonsó: “Nagyon nehéz mérkőzés volt, az Euroligában edződött hazai csapat végig kemény csatára késztetett minket. Boldog vagyok, hogy győztünk, mert így már csak egy mérkőzés hiányzik ahhoz, hogy a rájátszást a legjobb pozícióból kezdhessük. A mai meccsen a felelősségvállalás néha átcsapott idegességbe, de a végén a játékosok megfelelő módon tudták kezelni az éles helyzetet.”

Forrás: www.boon.hu