Kosárlabda Live

Kiütéses Uniqa-Euroleasing Sopron győzelem a ZTE NKK ellen!

A Sopron magabiztosan 105-52-re verte a ZTE gárdáját a NB1 középszakaszának pénteki találkozóján. Igor Polenek együttese már az első etap végén állva hagyta riválisát.

A találkozó előtt azt találgatták a szurkolók, hogy a Sopron 48 órával a Rivas elleni hosszabbításos siker után mennyire lesz friss és mennyire tud felpörögni a ZTE ellen.

A válasz hamar megérkezett. Krnjic büntetőivel indult a mérkőzés, majd Fegyverneky triplája után már 8-4-re vezetett a Sopron. A ZTE 18-15-ig tudott kapaszkodni, ezt követően azonban Tianna Hawkins pontjaival látványosan megugrott a különbség. A soproniak légiósa két perc leforgása alatt 11 pontot szerzett és ezzel 29-18-ra módosult az állás az első szakasz végére.

A második negyed első találata is Hawkins nevéhez fűződött, majd jött Fegyverneky és Zsovár. A ZTE egyedül Fuisz triplájával tudott szépíteni az eredményen, de Tetemondova sikeres távoli dobása után már átlépte a 20 pontot a differencia. A félidőben 53-29 állt az eredményjelzőn. Hawkins 15 egységnél járt az első félidőben, de a Sopron a játék minden elemében riválisa fölé nőtt. A lepattanókért folytatott csatában például 28-18-ra vezetett.

A harmadik negyedben sem változott érdemben a játék képe. Ritmusban hatalmas különbség mutatkozott a két gárda között. A remek napot kifogó Tetemondova triplájával 67-35-nél lépte át a 30 egységet a differencia. Igor Polenek taktikusan Fegyverneky és Hawkins számára is pihenőt biztosított a második 20 percben. Ez is belefért, hiszen az egész soproni keret felszabadultan és pontosan játszott.

A záró szakasz 81-39-ről indult. Egy kicsit csökkent a koncentráció hazai oldalon, így Ivanovic, Mányoky és Czukor tripláival kozmetikázott az eredményen a ZTE. Az utolsó percekben soproni oldalon is a triplák játszották a főszerepet. Tetemondova kétszer is eredményes volt távolról, míg a 100. pontot Zsovár szerezte. Kiváló formát mutatva végül 105-52-es győzelmet aratott a soproni csapat.

Igor Polenek: “Keményen megdolgoztunk ezért a győzelemért, mert nem akartuk, hogy a zalaegerszegiek megismételjék pécsi bravúrjukat.”

Gáll Tamás: “Az elejétől kezdve más dimenzióban játszottak a hazaiak, amihez mi csak asszisztáltunk ezen a mérkőzésen.”

Forrás: www.wbasket.hu