Kosárlabda Live

Kiütötte a PINKK 424 a Vasast!

Az NB1 középszakaszában egyetlen mérkőzést rendeztek vasárnap, melyen a PINKK 99-33-ra verte a Vasast.

A pécsiek felforgatott összeállításban várták a vasárnapi találkozót. Vállsérülés miatt nem játszott Lucila Pascua, illetve Adamecz Lilla és Katona Szidónia sem léphetett pályára. A keretben helyet kapott Kucsora Réka, aki a fiatalok szerepeltetésére vonatkozó szabály értelmében sok lehetőséget kapott az első félidőben.

Nem telt el 5 perc és a PINKK 14-4-re lépett el. A pécsieknél Tomlinson, az első hazai meccsét játszó Holt és Iványi Dalma felelt a pontokért az első percekben. Ekkor Krivacevic Dragoljub már időt is kért, de nem tudta kizökkenteni a ritmusból a PINKK-et. A 10 perc után 27-8 állt az eredményjelzőn.

A második szakasz elején egymás után kétszer megvillant Amber Holt, majd ebben a 10 percben Őri két triplát jegyzett. A pécsi előny a 30 pontot közelítette. A Vasas becsülettel küzdött, de hazai oldalon szinte minden bejött. Ráadásul Louella Tomlinson révén egy extraklasszis egyéni teljesítmény érkezett.

A harmadik etap első perceiben Holt büntetője után már félszáz pontnál járt a PINKK. A játékrész közepén ugyan akadt egy „csendesebb” időszak, ekkor néhány eladott labda becsúszott a pécsieknél is. A negyed végén azonban Győri ziccere után már a különbség érte el a félszáz egységet.

A záró szakaszban csak az volt a kérdés, hogy a PINKK eléri-e a 100 pontot. A fáradtság jeleit mutató Vasas ellen egyre könnyebben kerültek helyzetbe a pécsiek. Az utolsó percekben ráadásul Barnai és Müller is kipontozódott. A 99-33-as végeredményt Erős Fruzsina triplája állította be.

A 33 egységig jutó Louella Tomlinson egymaga annyi pontot szerzett, mint a Vasas.

Roberto Hernández: “Nagyon jól játszottunk, jó ritmusban, intenzíven. Komolyan vettük tehetséges fiatalokból álló ellenfelünket. Ha negatívumokat akarok említeni, az a tizenöt eladott labdánk.”

Dragoljub Krivacsevics: “Többen hiányoztak tőlünk sérülés és betegség miatt, így is harcoltunk, de sajnos sok eladott labdánk volt. Készültünk ugyan a letámadásra, de sokat hibáztunk.”

Forrás: www.bb1.hu