Kosárlabda Live

Kiütötte az Aluinvent DVTK az MKB-Euroeasing Vasast!

A női kosárlabda NB I 10. fordulójában szerdán a miskolci városi sportcsarnokban Aluinvent-DVTK – MKB Euroleasing Vasas meccset rendeztek. A találkozóra jó kis motivációt adott csapatának a diósgyőriek spanyol szakvezetője, Miguel del Jesús López Alonsó, aki azzal kecsegtette játékosait, hogy győzelem és ,,korrekt” játék esetén három nap szabit kapnak. Minderre azért volt lehetőség, mert ezt a meccset a hétvégéről előre hozták, és legközelebb csak a jövő héten szombaton lépnek pályára a piros-fehérek.

Két-két pontatlan dobással indult a meccs, ami után Bukovszki szerezte meg az első találatot, erre érkezett válaszként egy tripla, Süle részéről. Ezzel az első öt perce el is lőtte a puskaporát a vendégegyüttes, igaz a Diósgyőr sem sziporkázott, így az első negyed közepén csak 6-3-ra vezettek. Nem igazán örült annak López edző, amit látott, aki előbb a játékvezetőktől kérte számon a centere ellen elkövetett, meg nem ítélt faultokat, majd ,,fuss, fuss!” bekiabálásokkal próbálta sebességváltásra bírni csapatát. Ez némileg sikerült, a fővárosiak csak 13-nál szereztek újabb kosarat, és a negyed végéig ehhez már csak egyet tudtak hozzátenni a javuló játékot mutató DVTK-val szemben.

A második játékrészből bő egy perc telt el, 27-7-nél amikor már húsz volt közte, és a hazaiak jó védekezése közepette két egymás követő támadóidejét sem tudta dobással befejezni a Vasas. Büntetőből szerezték a negyed első pontját a vendégek, majd amikor néhány szép támadást felépített a DVTK, és ezekből pontot is szerzett, Krivacevic edző a 15. percben elérkezettnek látta az időt egy pauza kikérésére. Sok mindenen azonban nem tudott változtatni, hiszen a csapatok között óriási különbség volt, ami a hosszú szünetre 30 pontos pluszban mutatkozott meg a Diósgyőr javára.

A térfélcsere után bekezdett a DVTK, és annak ellenére, hogy a 20 év alatti játékos szerepeltetését már nem kellett alkalmazni ekkor, nem is egy, hanem két fiatal játékos volt fent a pályán, Dubei és Horváth Bernadett személyében, amikor 2,5 perc alatt 9-2-es szériát csináltak. Aztán egy kis pontcsend után egy triplával 40 lett közte a 25. percben, és nem sokkal később, a negyed közepén 60-17-nél egy időkérés után teljes sort cserélt López edző, öt játékost hívott le és küldött fel. Az új kvintett játéka picit döcögősebb volt, de azért a különbséget felnyomták 50 pont fölé a negyed végére.

 A záró játékrész első felében csak egy triplára futotta a Diósgyőrtől, de Jansonének a meccsen elért második távolija meg sem közelítette csapattársának addigi triplaesőjét, ugyanis Sverrisidóttir ekkor már a hatodik hármasnál járt, amit hét kísérletből ért el. A 38. percben a center Tobin is triplát szerzett, és a meccs végét megnyomta a DVTK, magabiztos 90-30-as győzelmet aratott.

Miguel del Jesús López Alonsó: “Nagyon örülök annak, hogy minden játékos beletette ebbe a mérkőzésbe az egész heti kemény munkáját, és ezt a meccset is ugyanolyan komolyan vették, mintha egy élcsapat ellen játszottunk volna. Ugyanis ez jár a klub támogatóinak, a városnak, a szurkolóknak.”

Krivacevic Dragoljub: “A meccs előtt is tudtuk, hogy erősebb és gyorsabb csapat a Diósgyőr, a junior korú játékosainkkal ma ennyire voltunk képesek. Az eredménytől függetlenül harcosan játszottunk, de sajnos sok dobást is elhibáztunk, és a védekezésben is egy picit többet vártam. Gratulálok a Diósgyőrnek, jól játszottak”