Kosárlabda Live

Kiváló második félidejével nyert a Sopron Győrben!

A 3. forduló rangadóját Győrben rendezték, ahol a két magyar Euroliga csapat mérkőzött. A győriek a horvát Martina Gambirazával erősödve fogadták a bajnokot. Kiegyenlített, jó játékot hozott az első negyed. A 6. percben Böröndy triplájával 15-15 állt az eredményjelzőn, majd sorozatos triplaváltások után a negyed végén 28-26-ra vezettek a győriek.

A második játékrészben is hihetetlen dobószázalékot mutatott fel mindkét csapat, különösen a Győr. Bencze Tamás játékosai összesen 8 távolit küldtek a helyére az első félidőben! Ennek eredményeként apró lépésekkel, de növelték előnyüket a hazaiak, a 16. percben 46-39-re mentek. A nagyszünet előtt Tinkle rámolt be újabb triplát – nagyszerű játékkal 53-44-re vezettek a zöld-fehérek.

A térfélcserét követően Ciglar egy 2+1-gyel jelezte: igyekszik hamar visszajönni a meccsbe a Sopron. A héten honosított játékmester vezetésével hamar ki is egyenlítettek – a bajnok egy 15-1-es szakasszal kezdte a félidőt (54-59). Hiába kért időt Bencze Tamás, a soproni rohamot nem sikerült megállítaniuk, Faris távolijával először volt tíz a különbség (60-70). Hiába talált be többször is a friss szerzemény, Gambiraza, a túloldalon Hawkins remeklésével 78-64-re vezetett a Sopron.

A záró szakaszra teljesen elkészült erejével a Győr, az első kosarukra egészen 7 percet kellett várni a játékrészben. Ekkorra azonban Weninger triplájával közel 30 pontra hizlalta előnyét a Sopron, végleg eldöntve az összecsapást. A Győr szenzációs első félidőt produkált, ám a fordulás után Igor Polenek együttese megfojtotta a hazaiak játékát és végül nagy különbséggel nyerte a rangadót.

Bencze Tamás: “Nehéz egy ilyen mérkőzést értékelni, mert az első félidő eksztázis volt, a második meg maga a rémálom. A szünetben arra hívtam fel a figyelmet, hogy figyeljünk az első percekre, aztán mégis ott dőlt el a találkozó.”

Igor Polenek: “Nagyon örülünk a győzelemnek! Fárasztó hét van mögöttünk, de lelkileg kisimult a csapat az Euroliga rájátszásba jutással. A Győr fantasztikus első negyedet nyújtott támadásban. A félidőben változtattunk a taktikán és a védekezésünkön is, mely eredményesnek bizonyult. 15 pontot kaptunk a második 20 percben! Holnap pihenőt kapnak a lányok, aztán készülünk gőzerővel a Rivas ellen. Győzni akarunk szerdán is!”

Forrás: www.bb1.hu