Kosárlabda Live

Leiskolázta a PEAC-Pécs az MTK-Budapestet!

A PEAC-Pécs 105-76-re verte az MTK együttesét az NB1 középszakaszának keddi játéknapján. A pécsiek 31-17-re hozták az első negyedet és a gyorsan kialakított nagy előnyt remek dobóformát mutatva végig őrizték is.

A két csapat az NB1 középszakaszának első fordulójában már találkozott és akkor kisebb meglepetésre 33 perc után még vezetett a fővárosi gárda az akkor igen hiányos PEAC ellen. A pécsieknél Fűrész Dia, Sanja Orozovic és Pap Regina ezúttal is civilben a kispad végén foglalt helyet, de az esélyes a PEAC volt.

Pécsi oldalon hazai közönség előtt most debütált Abby Bishop, akinek a kislányát is látni lehetett a küzdőtéri lelátón. Az ausztrál légiós két büntetőt értékesített az első percben, majd 8-2-re ellépett a PEAC. Az MTK ekkor még igyekezett a lépést tartani és 13-10-re is felkapaszkodtak Svitlica triplája után. A pécsiektől Raus Vivien válaszolt ekkor egy hármasból, majd amikor Nagy-Bujdosó és Jovanovic távoli dobása is célt ért, már kétszer annyi hazai pontot jegyezhettünk fel, mint fővárosit. Az első szakasz végére 31-17-es előnyre tett szert a PEAC.

A második negyed elején is Bishop volt eredményes, majd Raksányi Krisztina percei következik. Előbb egy triplából, majd szép tempóból talált be. Stevan Cupic gyorsa időt is kért, de nem tudta megakadályozni, hogy Reid két hármasa után ne érje el a 20 pontot a különbség. Elképesztő dobóformát mutatott a PEAC. A középszakaszban még ennyire felszabadultnak nem lehetett látni Zeljko Djokic gárdáját. A félidőben 56-33-as állást regisztrálhattunk.

A harmadik negyed elején kicsit beragadtak a pécsiek. Két eladott labda, illetve Medgyessy és Orsó triplája után Zeljko Djokic kért időt. A 20 pont feletti differenciát Raksányi állította vissza egy 2+1-es helyzetből. A PEAC ismét felpörgött: amikor Reid kivette Medgyessy kezéből a labdát és végigrobogott a pályán, már 69-42-es eredményt jegyezhettünk fel. Az MTK időkérése után is folytatódott a PEAC dominanciája, Nevena Jovanovic triplájával átlépte a 30 pontot a hazai előny.

A záró szakasznak 82-56-ról vágtak neki a felek. A közönség „100-at nekik!” rigmussal fejezte ki, hogy mit vár az utolsó 10 perctől. Ekkor már igen sok lehetőséget kaptak a fiatalok. Akadt olyan felállás, hogy Nagy Dóra és Szűcs Réka révén két apró termetű játékos is szerepelt pécsi oldalon. Az utolsó hat percre elveszítette Svitlicát az MTK, aki egy tripla közben Kaposival ütközött és a térdét fájlalta. Nehezen haladtak a 100. pont felé a hazaiak. Stevan Cupic egy technikaival „segített be” a PEAC-nak, míg végül Kublina 2+1-es helyzete után villant fel a 100. pont az eredményjelzőn. Az utolsó percek már csendesen lecsorogtak. A pécsi közönség a lefújás után megünnepelte a MEL-ben szerzett bronzérmet és joggal állapíthatta meg, hogy sokkal jobban fest a PEAC, mint két-három héttel ezelőtt.

Zseljko Djokics: “Örülök a hazai közönség előtt mutató kiváló támadójátékunknak, amit a huszonhat gólpassz, a hatvankét százalékos mezőnydobás és a százszázalékos büntetőzés jelez. Még mindig sokat kell dolgoznunk védekezésben.”

Stefan Csupics: “Szerintem a szezon legjobb dobószázaléka volt a PEAC-é, de azért ezután a meccs után is mindkét csapatnak lesz mit elemeznie.”

Forrás: www.bb1.hu