Kosárlabda Live

Magabiztosan nyert a ZTE NKK a Ceglédi EKK ellen!

A ZTE a 26-9-re megnyert negyedik negyeddel legyőzte a Ceglédet az NB1 középszakaszának harmadik fordulójában. Gáll Tamás együttese végül 74-56-os sikert ünnepelhetett.

A ZTE a pécsi bravúr után immár Darida Csillával és Smiljana Ivanovic-csal a keretben a Cegléd együttesét fogadta a szombati játéknap első mérkőzésén. Gáll Tamás együttese 9-0-val kezdett, de ezt követően 11-9-re felzárkózott a Cegléd. Az első etap végén 18-14 állt az eredményjelzőn. A második etap hasonló forgatókönyv szerint alakult. A ZTE 7 ponttal ellépett, majd 29-29-nél egyenlített a CEKK.

A félidő végjátéka azonban ismét hazai fölényt hozott és a ZTE 40-33-ra lépett el. A harmadik negyed elején Horváth Zsófi duplájával már 42-33-ra vezetett a zalai alakulat. A korábbiakhoz képest iegn pontszegény játékrészben Vilipic és Hadzovic találataival kezdte el faragni a hátrányát a CEKK. A harmadik negyed végül Orbán Katinka duplájával zárult és ezzel 48-47-re módosult az állás.

A ZTE nem roppant meg attól, hogy az előnye minimálisra csökkent. A negyedik etap elején még tartotta a lépést a CEKK. 54-52 után azonban állva hagyta fáradó riválisát Gáll Tamás alakulata. A hajrát 20-4-re hozták a zalaegerszegiek és ezzel megérdemelt győzelmet arattak.

Gáll Tamás: “Örömteli, hogy sikerült magabiztosan nyernünk, még akkor is, ha csak a végjátékban húztunk el.”

Áron Balázsné: “Harminc percig pariban voltunk. Miután elfáradtak a húzóemberek, két perc alatt kialakult a nagy különbség. Ellenfelünk kihasználta a hazai pálya minden lehetőségét.”