Kosárlabda Live

Második félidőben átlépett a Vasason a DVTK!

Az NB1 középszakaszának mérkőzésén a DVTK 81-50-re nyert Pasaréten a Vasas vendégeként.

Nagy favoritként lépett pályára a DVTK és Helena Sverrisdóttir két triplájával gyorsan magához is ragadta a kezdeményezést. A Vasas azonban jól tartotta magát, sőt Szabó Flóra duplája után már 14-9-re is vezetett. Az első etapot végül egy 9-0-s szériával zárta a DVTK, mely után 18-14 állt az eredményjelzőn.

A második negyed Süle triplájával indult és a Vasas továbbra is tartotta a lépést. A DVTK előnye ugyan 33-23-nál elérte a 10 pontot, de egy 8-2-es szériával zárták le ezt a szakaszt a hazaiak és ezzel 35-31-re sikerült felkapaszkodniuk.

Ami az első és a második negyedben sikerült a Vasasnak, az a harmadikban már nem… A harmadik etap közepén érte el ismét a 10 egységet a különbség. 52-38-nál pedig már Krivacevic Dragoljub kért időt. Hosszúra nyúlt a Vasas kosárcsendje, így a harmadik 10 perc végére 63-38-as előnyt alakított ki a DVTK.

A záró szakaszban már csak a különbség volt kérdéses. Az elfáradó Vasas ellen könnyen került helyzetbe a miskolci gárda.

Krivacsevics Dragoljub: “Nem csak az eredmény alapján látszik a fejlődés csapatomon a miskolci meccshez képest. Elégedett vagyok az első félidei jó játékunkkal, sajnos a szünet után elfáradtunk, visszaesett a koncentrációnk is, ez megmutatkozott az eladott labdák számában. A DVTK rutinosabb csapat hozzánk képest, de sok munkával és idővel, játékosaink is nagyobb rutinra tehetnek szert.”

Maikel López: “Jó mérkőzést láthattak a nézők a kosárlabda minden szépségével. A szurkolók jól szórakozhattak, élvezhették az összecsapást. Sok a maihoz hasonló találkozóval lehet és kell népszerűsíteni a női kosárlabdát.”

Forrás: www.bb1.hu