Kosárlabda Live

Második negyedbeli rohamával gázolt Győrben a PINKK 424!

A PINKK Pécs 59–54-re győzött a női kosárlabda NB I középszakaszának kora délutáni mérkőzésén a Győr vendégeként.

A televíziós közvetítés miatt igen szokatlan időpontban vasárnap délután 13 órai kezdettel került sor az NB1 középszakaszának hétvégi rangadójára, melyen a Győr látta vendégül a PINKK-et. A két csapat komlói mérkőzésén magabiztos pécsi siker született, de a visszavágó szorosabb csatát ígért.

Amber Holt ziccerével indult a mérkőzés, majd Tinkle és Tomlinson kosárváltása következett. Ezt követően azonban megtorpantak a csapatok. Egy sok hibával tarkított játékrészt láthattunk, ahol a dobások pontossága 20-30% között mozgott. Az első szakasz végjátéka Milica Ivanovic szép megoldásaival zárult, értékesített négy büntetőt és egy triplája is célt ért. Ezzel 14-8-ra módosult az állás. A negyed végeredményét Pascua állította be. A spanyol center a PINKK előző találkozóját sérülés miatt kihagyta és ezúttal sem mozgott tökéletesen. Mindössze 15 percet töltött a pályán, amivel csökkent a vendégek dominanciája a palánkok alatt.

A pécsieknek elsősorban az eladott labdák okozhattak bosszúságot. Kisebb meglepetésre a 13. percben Iványi Dalma egymaga már háromnál tartott. Éppen a pécsi klasszis egy pontatlansága után szerzett triplát Laklóth Anna, amivel 17-12-re alakította az eredményt. A második negyed közepéig tartotta előnyét a Győr, Gambiraza és Tinkle találatai után még 21-16 volt az állás. A levegőben azonban ott lógott, hogy abban a percben ahogy tudja a hibák számát csökkenteni a PINKK, fordulhat a mérkőzés képe. Így is történt, Tomlinson egy 2+1-es megoldással egyenlített. Hiába kért Bencze Tamás időt, egyre könnyebben került helyzetbe a PINKK. Ráadásul időközben Diamant beütötte a harmadik hibáját, így még tovább csökkentek a variációs lehetőségek hazai oldalon. Tomlinson remek formát mutatott, míg a félidő végén Holt triplája állította be a 31-21-es eredményt.

A félidei statisztikát szemlélve azt láthattuk, hogy 26-18-ra vezet a lepattanókat tekintve a PINKK. Az eladott labdák számában pedig már a Győr járt előrébb. A harmadik negyed elején Ivanovic járt az élen a pontok termelésében. A középszakaszban talán a legjobb mérkőzését játszotta a szerb légiós. 33-26-ra felkapaszkodott a hazai gárda, amikor Ruják triplája után ismét 10 pontos előnyt ünnepelhetett a szép számú pécsi tábor. 36-28-nál Roberto Hernandez ennek ellenére időt kért. Nem forgott veszélyben a pécsi előny, de egy-két megingást korrigálni kellett baranyai oldalon is. Nagy ijedséget okozott a csarnokban, amikor Őri Györgyi labdaszerzés közben olyan szerencsétlenül esett, hogy az elektromos reklámtáblákat is letarolta. Szerencsére nem lett sérülés az esetből.

Minden győri felzárkózási kísérletre volt válasza a PINKK-nek. 38-32 után Iványi triplájával nőtt ismét a baranyai előny, majd Diamant és Tinkle villanásaira Holt válaszolt. 30 perc után 43-36-os állást regisztrálhattunk. A negyedik negyed nagyon jól indult a PINKK szempontjából. Győri Dóri és Holt találatai után 47-36-ra módosult az állás. Laklóth egy triplával indította a győri felzárkózást, de ezt követően a középszakasz egyik legcsúnyább jelenete borzolta a kedélyeket. Kováts Nóra és Joslyn Tinkle csapott össze. Egyik hölgyet sem kellett félteni, de arra, ahogy Tinkle gyomorszájon ütötte ellenfelét, nincs magyarázat.

A Győr számára a távoli dobások jelentették az esélyt. Semsei, Laklóth és Gambiraza triplája is célt ért. Ezzel gyakorlatilag másfél perc alatt eltűnt a pécsi előny. Roberto Hernandez azonnal időt kért, mely után Tomlinson és Kennedy is betalált. Az utolsó 5 percbe fordulva Ivanovic kapott a térdéhez, így Tinkle tért vissza a pályára. Őri ziccerével 7 pontra nőtt a pécsi előny, majd amikor Tomlinson dobása is behullott, 59-52-nél eldőlt a találkozó sorsa. A végeredményt Diamant állította be, miközben az utolsó percben egy könyököst követően a vérző Iványi Dalmát kellett lecserélni.

A PINKK teljesen megérdemelten aratott 59-54-es győzelmet. Ha a baranyaiak pontosabban játszanak már jóval korábban eldönthették volna a győztes kilétét. Így a Győr előtt esély nyílt a felzárkózásra, de hiába nyert meg a miskolci mérkőzéshez hasonlóan három negyedet Bencze Tamás együttese, reális győzelmi esélyekről ismét nem beszélhettünk.

Bencze Tamás: “Öt perc rövidzárlatunk volt a második negyedben, melyet egy ilyen szintű csapat könyörtelenül kihasznál. Ilyet nem engedhetünk meg a későbbiekben. Maradt még bennünk tartalék, nem lesz lefutott a rájátszás.”

Roberto Hernandez: “Összességében nem játszottunk jól, de a második negyedben sikerült jelentős előnyt szereznünk. Volt még a győrieknek egy feltámadása, ami azt bizonyítja, nagyon jó csapat, így összességében elégedett vagyok a győzelemmel.”

Forrás: www.bb1.hu