Kosárlabda Live

Nem jelentett gondot a PEAC-Pécsnek a Vasas legyőzése!

A PEAC-Pécs 65-38-as győzelmet aratott a Vasas ellen az NB1 középszakaszának mérkőzésén.

Mindkét együttes pénteken is pályára lépett, így a szakvezetőknek átgondoltan kellett gazdálkodniuk a kereteikkel.

Reid egy sikeres büntetőjével a PEAC került előnybe a második percben, de ezt követően Bajnóczi szép megoldásaival 7-7-ig tartotta magát a Vasas. A pécsiek az első etap második felében szigorítottak a védekezésükön és Jovanovic triplája után 10 perc után már 17-9-re vezettek.

A második negyed sokáig igen pontszegény játékot hozott, ennek megfelelően a Vasas látótávolságban tudott maradni. Szűcs Réka triplája és Nagy-Bujdosó ziccere után ugrott 10 pont fölé a pécsiek előnye. Krivacevic Dragoljub ekkor időt is kért. A PEAC a félidő hajráját felpörgette és Kublina, illetve Kaposi pontjaival a különbség a 18 egységet is elérte. A félidőben 33-18-as állást jegyezhettünk fel.

A harmadik etap Aho Nina duplájával indult, de nem telt el 5 perc és Nagy-Bujdosó villanásait követően a lélektani 20 pontot is elérte a differencia. A játékrész végjátékában Nagy Dóra és Szűcs Réka egy-egy szép megoldását jutalmazta tapssal a pécsi közönség. 30 perc után 53-27 állt az eredményjelzőn.

A záró szakaszban a PEAC összes fiatalja pályára került és minden nevezett pécsi játékos betalált. A különbség állandósult a két csapat között és végül 65-38-as eredmény született.

Djokics Zseljko: “Öt nap alatt három meccset játszottunk, gratulálok a csapatomnak, hogy mindegyiket hoztuk. Ezen a mérkőzésen két olyan együttes találkozott, ahol sok magyar fiatal kapott szerepet. A védekezésünkön még mindig javítanunk kell.”

Dragoljub Krivacevic: “Fiatal csapatunk még nem bírja ezt a sorozatterhelést, hogy három nap alatt két meccset kell játszania. Fáradtak voltunk, nem tudtunk elég agresszíven védekezni, és a támadásaink pontatlanságát is ez okozta. Örülök, hogy ilyen sok magyar fiatal is pályára lépett ezen a mérkőzésen.”

Forrás: www.bb1.hu