Kosárlabda Live

Női NB I : bajnok a Sopron

sopron-bajnok

A női kosárlabda NB I-ben kilencedik bajnoki címét szerezte meg a Sopron. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó döntő negyedik mérkőzésén ugyanis győzött Miskolcon, ezzel 3-1-re megnyerte a párharcot.

Hivatalos végeredmény, döntő, 4. mérkőzés:
Aluinvent DVTK Miskolc – Uniqa-Euroleasing Sopron 60-62 (16-14, 15-10, 14-25, 15-13)

Edzői vélemények:
Maikel Lopez, a DVTK edzője: – Mindenképpen azzal kell kezdenem, hogy gratulálok a soproniaknak, nagyon jól felkészült csapatuk van. Minket pedig az dicsér, hogy óriási küzdelemre tudtuk késztetni őket. Küzdöttünk az ötödik meccsért, de nem jártunk sikerrel, pedig az utolsó percig, az utolsó erőnkig harcoltunk. Mégsem mondanám, hogy elbuktunk. Az egész bajnokság során meccsről meccsre, hétről hétre kihoztuk magunkból a maximumot. Büszkék lehetünk magunkra, az ezüstérmünkre. És én büszke is vagyok a lányokra, a stábomra, a klubvezetőkre, akiknek sokat köszönhetek. Ne feledjük el a szurkolóinkat sem, akik ezúttal is fantasztikus hangulatot teremtettek.
Sterbenz László, a Sopron edzője: – Aki ilyen izgalmas, fordulatos meccs lefújása után bölcsességet tud mondani, az készült, én pedig nem készültem. Hogy mi döntött? A harmadik negyed elején újfent bejött a csodazónánk, a megszerzett labdákból indulni tudtunk, s az így szerzett előnyt a védekezésváltásokkal és büntetődobásokkal később megtartottuk. A végén nagyon kapaszkodtak a miskolciak, de kitartott az előny. A tűztorony és a kékfrankos mellett immár ez a klub, ez a csapat is Sopron védjegye.