Kosárlabda Live

Nyolcadik győzelmét szerezte zsinórban a DVTK!

A női kosárlabda élvonal 14. fordulójának első meccsén az Aluinvent-DVTK a Zalaegerszegi TE NKK együttesét fogadta.

A listavezető kezdte jobban a találkozót: Jansone távolról, Raven centerhelyről talált be, így az első percek fonák meccset sejtettek. 8-4-nél Ravennek a második faultját sportszerűtlen hibának ítélték a játékvezetők, le is hívta a pályáról a 4. percben López edző az amerikai légióst. Két minutával később, 13-6-nál zalai időkérés következett, de még ebben a percben tíz pont fölé mentek a hazaiak, Horváth B. duplájával. A magassági fölényben játszó diósgyőriek egyre jobban eltávolodtak, köszönhetően annak, hogy támadójátékuk magas színvonalú volt, védekezésükbe csak apró hibák csúsztak be, és aki éppen pályán volt az saját maximumához közelit játszott.

A második negyedet egy 6-0-s etappal indította a Diósgyőr, és amikor Horváth B. remek asszisztja után Sverrisdóttir gyönyörű kosarat szerzett, húsz pont fölé ugrott a hazaiak előnye, a vendégek edzője pedig időt kért. Ez csak egy picit segített rajtuk és nem is rögtön, mert a diósgyőriek csapatszinten változatlanul jó játékra voltak képesek. Aztán a negyed vége felé alább hagyott a koncentráció, és elmaradtak a hazai gólok, de ettől függetlenül az előny akkora volt, hogy ezt a meccset már nem lehetett elveszíteni.

Fordulás után egy picit álmosan kezdett a hazai gárda, de aztán a 23. percben Bukovszki bevágott egy triplát és húsz lett közte. És bár ebben a játékrészben nem volt olyan erőteljes a védőmunkája a Diósgyőrnek, a különbség mégis növekedett a két csapat között, mert támadásban volt izom a csapatban. Annyi, hogy a negyed végére a közte harminc is meglett.

A záró játékrészben elején Czank parádézott, részben emiatt is kért időt Gáll edző, majd a negyed közepén két vendég játékos is kipontozódott, ami után López edző sort cserélt, az egész csapatát egyszerre lehívta, a beküldöttektől pedig azt kérte, hogy teljes sebességgel játsszanak. Amit csináltak az a közönségnek nagyon tetszett, a tenyerek szinte megállás nélkül ütődtek össze a lelátón, a taps közepette a fehér mezesek örömkosárlabdával szórakoztatták a publikumot. A DVTK ismét nyert ezúttal 95-51-re. A bajnokságban zsinórban a nyolcadik győzelmét aratva őrizte meg az első helyét a bajnoki tabellán.

Miguel del Jesús López Alonsó: “Elsősorban gratulálok a Zalaegerszegnek, keményen odatették magukat, úgy tűnt, nem csak azért voltak itt, hogy utazzanak egyet, hanem azért, hogy küzdjenek egy nagyot. Vannak olyan meccsek, amikor egy csapatnak minden begyakorolt taktikai elemet sikerül végrehajtania, ez ahhoz közeli volt a részünkről. Voltak olyan periódusok, amikor a dobásaink is nagyon jó százalékban értek célba.”

Gáll Tamás: “Sajnos, a mai napon a két csapat között osztálykülönbség volt. A nőnapot megünnepeltették velünk, mi öreglányosan játszottunk, ellenfelünk pedig nagy sebességgel, modern kosárlabdát mutatva szétzilált minket. Gratulálok ellenfelünknek, nagyszerűen játszottak.”

Forrás: www.bb1.hu