Kosárlabda Live

Pontszegény mérkőzésen nyert a PEAC-Pécs a Pasaréten!

Nem forgott veszélyben a PEAC-PÉCS sikere az MKB Euroleasing Vasas ellen, a baranyai együttes kosárszegény játékkal 51-33-ra győzött.

Akik a markáns, dinamikus kezdést hiányolták a PEAC-PÉCS együttesétől a magyar középszakasz mérkőzésein, azok ezúttal nem csalódtak, repülőrajtot vettek a pécsi lányok és már az első negyed végére el is döntötték a meccset.

A pécsi agresszív játék következtében sorra adták el a labdákat a Vasas játékosai, amelyből gyors kosarakat dobtak a pécsiek, és a negyed derekán 13-4-re vezettek. Jovanovic volt pontos és alakította 18-4-re az állást, majd a tétmeccsen pécsi mezben először pályára lépő Kublina szerezte meg első pontját egy büntetőt értékesítve. 18 ponttal tartott előrébb a pécsi gárda az első tíz perc végén, a 24-6-os negyed 10 hazai eladott labdát, és tízből öt kihagyott pécsi büntetőt is hozott.

Más második periódus következett, amelyben a hibák szaporodtak leginkább pécsi (és mindkét) oldalon, gyűltek az eladott labdák és mellé dobott próbálkozások, időt is kért Zeljko Djokic, hogy felrázza Nagy Dorciékat. A mindössze hat felnőtt játékossal a fővárosba érkező pécsiek a korábbi hiányzók számát a beteg Horváth Lilla növelte azt konstatálták, hogy a negyed derekán csak 4-4 pont esett, ami főleg az első negyed tükrében tűnik kevésnek. A Pasarétre kiránduló pécsi szurkolók azt várták, hogy mikor alakítják ki kedvenceik a 20 pontos különbséget. Erre a 19. percig kellett várni, amikor 18-38 állt a táblán. Ahhoz, hogy két egységgel, 14-12-re nyerni tudja a második negyedet a PEAC-PÉCS, Raksányi Krisztina két szép trojkája kellett, hátvédjük volt az egyetlen, aki az első félidőben 10 dobott pont fölé jutott.

A második félidőre annyit változott a játék képe, hogy a kosárra dobó játékosok próbálkozásai még ritkábban jártak sikerrel. A harmadik negyedben összesen 15 pont esett, így a PEAC húsz pont körüli vezetése nem forgott veszélyben. Orozovic is elérte a 10 pontot.

A záró 10 perc még eredménytelenebb mezőnyjátékkal pörgött le, amelyet 8-5-re nyert meg a házigazda Vasas. Az utolsó perceket a PEAC a Nagy, Szücs, Raus, Pap, Kis ötössel fejezte be, kosár nélkül. A folytatás a pécsiek számára jövő pénteken Pécsett a KSC Szekszárd ellen következik.

Krivacsevics Dragoljub: “Három negyeden keresztül pariban voltunk a szintén sok fiatal játékost felvonultató pécsiekkel, sajnos az első negyedben sok eladott labdánk volt. Fiatal csapatom van, a lányokon látszik az akarás, de még kevés a rutinunk a maihoz hasonló meccsekhez.”

Djokics Zseljko: “Az első negyedben eldöntöttük az összecsapást. Csapatomnak szeretnék gratulálni, mert keményen készült a mai mérkőzésre is. A magyar kosárlabdának több a Vasashoz és hozzánk hasonló fiatal csapatra lenne, van szüksége. Látszik Krivacsevics kollégám munkája, hiszen jó szisztémájú, keményen védekező csapatot épített.”

Forrás: www.bb1.hu