Kosárlabda Live

Szekszárdon lép pályára a PINKK 424!

A női NB I. A-csoportos bajnokság középszakaszának harmadik fordulójában a PINKK Pécsi 424 csapatát fogadja az Atomerőmű KSC Szekszárd a Városi Sportcsarnokban.

Mindössze három napja maradt a KSC-nek a PINKK elleni felkészülésre a Cegléd felett aratott vasárnapi győzelem után. Magyar Gergely csapata a nagy terhelés ellenére jó passzban várja a találkozót, hiszen a legutóbbi hat mérkőzéséből négyet megnyert (csak az euroligás Győr és Sopron bizonyult túl nagy falatnak). Külön kiemelendő Maja Scsekics pazar formája, amely már a régi időket idézi: az irányító az utolsó négy mérkőzésén 24,3 pontot átlagol. Biztatóan mutatkozott be az új szlovén center Katja Kotnik, aki 8 pontot, 7 lepattanót és 3 blokkot tett be a közösbe.

A spanyol Roberto Hernandez irányította PINKK Pécsi 424 a Közép-Európai Ligából (KEL) 4 győzelmet és 4 vereséget hozott át magával a középszakaszra, ahol azóta további két sikernek örülhettek. Erősségüket jól mutatja, hogy a legutóbbi mérkőzésükön tizenkilenc pontot vertek a hazai alapszakaszt veretlenül záró Győr együttesére. (Érdekesség, hogy a kisalföldiek korábbi trénere, Szentendrei Áron már a PINKK szakmai stábját erősíti.) Az összeszokott, rutinos magyar mag mellett számos légiós fordult meg már idén Komlón: év közben távozott Aulani Sinclair, Tijana Ajdukovics és Janka Mincikova, míg az érkezők oldalán az amerikai hátvéd Daphanie Kennedy és a spanyol center Lucila Pascua neve jegyezhető fel. A 193 centis ausztrál Louella Tomlinson viszont már a szezonrajt óta stabil pontnak számít.