Kosárlabda Live

Szekszárdon nyert a Hat Agro-Uni Győr!

Egy híján száz pontig jutott Szekszárdon az euroligás Győr csapata. A KSC a második negyed elejéig tudta tartani a lépést, utána a vendégek fokozatosan elhúztak és a nagyszünetre 16 pontos előnyt dolgoztak ki.

A találkozó elején a hazaiak vezettek, de aztán fordítottak a győriek: 7-6-ról 9-13-ra módosult az állás. A különbség nagyjából négy-öt pont körül alakult az első tíz perc folytatásában.

A második szakaszban 28-30-nál még feljött két pontra a Szekszárd, de egy 7-0-ás szakasszal ismét elléptek a vendégek, majd Tinkle és Laklóth két-két sikeres büntetőjével már tíz pont fölé nőtt az előny. A nagyszünetre 16-ra duzzadt a győriek vezetése.

Fordulás után Ivanovic triplájával már a húsz pont közelében járt a győri gárda, amit Fejes sikeres közelijével át is léptek a zöld-fehérek. Lendületben maradt a Hat Agro-UNI Győr, s mikor a 28. percben Tinkle kosarat szerzett már a harmincpontos különbség közelébe került a vendéggárda.

A találkozó tulajdonképpen el is dőlt, a zárószakaszban egyetlen nyitott kérdés maradt, eléri-e a 100 pontot a Győr. Egy híján ez végül nem sikerült, de emiatt aligha bánkódott a győri gárda, mely a fáradtságát legyűrve magabiztosan győzött. A Győr így magabiztos 68-99-es győzelmet aratott.

Magyar Gergely: “Az első félidőben a győriek éltek a megteremtett lehetőségeikkel. Ennek ellenére nem játszottunk rosszul, a harmadik negyedbeli teljesítményért én szégyellem magam. Ennek köszönhető a nagyarányú vereség.”

Szentendrei Áron: “Gratulálok a lányoknak az első idegenbeli győzelemhez. A palánkok alatti gólerősségünkkel megteremtettük győzelmünk alapjait, voltak jó periódusaink, de még messze vagyunk önmagunktól. Remélem, önbizalmat ad a siker a csapatnak, s még bátrabban és racionálisabban játszunk legközelebb.”