Kosárlabda Live

Szoros mérkőzésen nyert a Ceglédi EKK az MTK ellen!

A Cegléd 66-60-ra verte az MTK-t az NB1 középszakaszának második szombati mérkőzésén.

Nehezen lendültek bele a csapatok, sokat kellett várni az első pontokra. Az első negyedben végig fej-fej mellett haladt a két gárda, majd 10 perc után 18-17-re vezetett a CEKK.

A második etapban 22-18-ra fordított az MTK, mely azonban nem bírta el Dragana Svitlica sérülését. A Cegléd egy 16-0-s szériával 34-22-re módosította az állást.

Az MTK nagy hátrányban is küzdött és a félidőre 34-29-re zárkóztak fel. A harmadik etapban 34-33-nál már csak 1 pont volt a felek között. Igen hullámzó mérkőzés kerekedett. A CEKK ismét ellépett 9 ponttal, majd a harmadik etap végére 50-45-re jött fel az MTK.

A Cegléd a negyedik etapot 4-0-val indította és az ekkor kialakult különbség végig megmaradt. A hajrában ismét közelebb ért az MTK, de fordítani nem tudott.

A Cegléd első győzelmét aratta magyar rivális ellen az idei évadban.

Áron Balázsné: “A Közép-európai Ligában egy kivétellel rendre kikaptunk. El is ment az önbizalmunk, amiből talán visszanyertünk most valamennyit a küzdelmes mérkőzésen szerzett győzelemmel.”

Sztevan Csupics: “Legjobb játékosunk, Dragana Svitlica korán megsérült, pedig akkor még vezettünk. Nem tudtuk pótolni, ráadásul tizenhárom büntetőt és tíz ziccert is kihagytunk.”

Forrás: www.wbasket.hu