Kosárlabda Live

Tovább menetel a Győr!

Idegenben győzött 44-86-ra a Hat Agro Uni Győr csapata az MKB Euroleasing Vasas vendégeként!

Nagyszerűen kezdték a vendégek a találkozót. A 7. perc végén 24-0-nál Fejes Fruzsina sikeres középtávolival kezdte meg a hazaiak pontgyártását szertefoszlatva ezzel a vendégek reményét, hogy kapott kosár nélkül nyerjék meg a negyedet.

A második tíz percben a Vasas szerezte az első kosarat, de erre Mansaré közelijével és Tinkle két büntetőjével válaszoltak a vendégek. Várható volt, hogy az első tíz perc eredményességét nehéz lesz megismételniük a győrieknek, s bár valóban nem termelték olyan szorgalmasan a pontokat, így is sikerült növelni amúgy sem kevés előnyüket. Az első félidőt Laklóth hármasa zárta le.

A második félidőben Tinkle szerezte az első kosarat, de felváltva voltak eredményesek a felek, így maradt a különbség. Egy 8-0-ás szakasszal már 40 ponttal vezettek Bencze Tamás lányai, s ez megmaradt a szakasz hajrájában is, mert ezeket a perceket 4-2-re nyerték csak a hazaiak.

A zárószakasznak már sok sportértéke nem volt, a győriek élesben gyakorolták az új taktikai elemeket, amelyeken még van mit csiszolni, hiszen ebben a periódusban a hazaiak faragni tudtak hátrányukon. Süle kezdte remekül az utolsó tíz percet, három kosarat is dobott, Semsei igyekezett felvenni vele a dobópárbajt. Egy 6-0-ás hazai roham után Bencze Tamás időt kért. Diamant két büntetőt bedobott, majd egy hazai pontszerzést követően közelről is eredményes volt. Az amerikai center újabb büntetővel ismét negyven lett közte. Farkas kosara, újabb időkérés után azért keretbe foglalták a meccset. Előbb Ivanovic, majd Diamant nem hibázott közelről, így a vége több mint negyvenpontos siker, amelynek gyakorlatilag az első negyedben “ágyazták meg”.

Krivacsevics Dragoljub: “Ennyi a különbség egy euroligás és egy fiatal, center nélküli csapat között. Harcoltuk, küzdöttünk, de ma ennyire tellett tőlünk.”

Bencze Tamás: “Az első negyedben eldöntöttük a mérkőzést, utána védekezést váltottunk, s gyakorlásra használtuk fel a meccset. Nyilván akadtak még hibák, de összességében elégedett vagyok mind a különbséggel, mind a mutatott játékkal.”