Kosárlabda Live

Tovább menetel a Hat Agro Uni Győr!

Szombaton a győri Magvassy-csarnokban fogadta a ZTE együttesét a Hat Agro Uni Győr csapata. Pár hete Zalaegerszegen 40 ponttal győztek Bencze Tamás tanítványai, s most is sima meccsre készültek. Rossz hírrel indult a találkozó, Semsei vádlihúzódás miatt nem tudta vállalni a játékot.

A találkozó első kosarát Tinkle szerezte, ezúttal azonban nem sikerült jelentősebb előnyt szerezni, mint az elmúlt bajnoki meccseken. Az előnyt azonban nem engedték ki a kezünkből, egészen a 7. perc elejéig, akkor 9-8-ra fordított a ZTE. Rögtön időt is kért Bencze Tamás, de a folytatásban újabb zalai kosár esett. A találkozó nyolcadik percében kissé paprikás lett a hangulat, Laklóthtól gyanús körülmények között vették el a labdát a vendégek, a játékvezetők nem fújtak semmit, amit nehezményezett Bencze Tamás, amiért technikait kapott. Ebből mindössze egy pontot szerzett a ZTE, míg Ivanovic hármassal zárkóztatta fel a csapatát. A negyed végül kétpontos 17-15-ös vendégelőnnyel zárult.

Tinkle szép kosárral egyenlített, majd szép tempójával a vezetést is visszavették a hazaiak. A 13. perc végén dobta a ZTE első kosarát a negyedben. A negyed közepén ismét egyenlített a ZTE. Tinkle dudaszó pillanatában esett kosarával lépett meg a hazai gárda ismételten, majd Diamant harcolt ki büntetődobást. Mindkettőt értékesítette. A szünetben 29-25-re vezettek Bencze Tamás tanítványai.

Laklóth lepattanószerzése és Mansaré kosara nyitotta a második félidőt. A ZTE a következő támadásában dobásig sem jutott. Ivanovic büntetőkből növelte az előnyt. Két büntető jelentette a játékrész első zalai pontjait. A 22. percben egy szép hazai akció végén nőtt két számjegyűre a különbség, így indokolttá vált a vendégedző Gáll Tamás időkérése. Tinkle kosár plusz büntetője után már 13ponttal vezettek a hazaiak. Két büntetőből lopózott közelebb a Zalaegerszeg. (akcióból ebben a szakaszban még nem volt eredményes a vendégcsapat). Lendületbe jöttek a hazaiak, amit Diamant újabb szép kosara bizonyított. Gáll Tamás ismét időkéréssel próbált segíteni az övéin, nem sok sikerrel. Az agresszív győri védekezésnek nem találta ellenszerét a a zalai gárda, akcióból továbbra sem talált be. A másik oldalon Tinkle, Ivanovic és Diamant sem hibázott. Gáll Tamás ismét megpróbálta elmagyarázni, mit kér. Az újabb szusszanásnyi szünetet követően megint csak büntetőkből gyarapodott a ZTE pontszáma. Miközben Ivanovic újabb hármasa esett be, Tinkle pedig labdaszerzés után vitte végig egyedül az akciót, majd ugyanő feliratkozott a tripladobók közé. Az utolsó percben azért megszületett az első zalai akciókosár a harmadik negyedben, a zárófelvonás előtt 64-36-os állásnál eldőlni látszott a találkozó.

Zalai tripla vezette fel az utolsó felvonást, de ez sem törte meg a Laklóthék lendületét. Pénzes volt ekkor a vezér, kosarak, asszisztok jellemezték a játékát. Harminc pont fölé nőtt a különbség a 33.percben 70-39-nél. Az utolsó percekre már alább hagyott a koncentráció, sok hiba volt a győriek játékában, a győzelem azonban már nem volt veszélyben. Nehéz első félidőt követően a szünet utáni játékával végül eldöntötték a két pont sorsát.

Hat Agro-UNI Győr-ZTE 77-59 (15-17, 14-8, 35-11, 13-23)

Bencze Tamás: “Ezen a meccsen is bebizonyosodott, hogy az nem elég, ha csak kiküldjük a mezt a pályára. A szünetben a segítségemmel tudatosult ez a lányokban, s a harmadik negyed olyan volt, amilyennek lennie kell. A zárószakaszban a fiatalok, illetve az eddig kevesebb lehetőséget kapott játékosok játszottak. Volt, aki ezzel élni tudott, volt, aki kevésbé.”