Kosárlabda Live

Visszavágna a Diósgyőrnek a Hat-Agro Uni Győr!

A Hat-Agro Uni Győr csapata a jelenlegi lista vezető Aluinvent DVTK együttesét fogadja. A két csapat legutoljára Március elején találkozott, akkor az Acélvárosi csapat 58-52-es győzelmet aratott. A diósgyőri lányok azóta szárnyalnak, hiszen idegenben a 80-55-re győzték le a Szekszárd csapatát, amivel a bajnoki tabella élére ugrottak Miguel del Jesús López Alonso tanítványai, majd hazai pályán arattak 95-51-es sikert a ZTE NKK ellen. Nem jelentett gondot, a MKB-Euroleasing Vasas legyőzése sem a piros-fehér gárdának. Míg a bajnokságban sorozatban 10. győzelmét aratta legutóbb hazai pályán, mikor 30 pontos 74-47-es sikert ért el az MTK-Budapest ellen. Ha nyernek a Magvassy-csarnokban nagy lépést tesznek a felé, hogy az első helyről vághassanak neki a play off-nak!

Ebbe azonban Laklóth Annáéknak is lesz beleszólásuk. Bár a zöld-fehér gárda az elmúlt két mérkőzését elvesztette, előbb TV-s mérkőzésen a PINKK 424 csapata távozott Győrből győztesen, majd múlt hétvégén Sopronban kaptak ki Bencze Tamás lányai 99-66-ra. De nem szabad elfelejteni, hogy hazai pályán bárkire veszélyesek lehetnek. Igaz ezúttal nehezíti a dolgukat, hogy a régebb óta sérülten játszó Joslyn Tinkle játéka kérdéses. Ellenben Milica Ivanovic viszont biztos ott lesz a keretben, az ő esetében a kérdés, mennyit bír a hosszabb kihagyás után.

Bencze Tamás a Győriek vezetőedzője így várja a találkozót: “Ha ebben a két körben papírforma-eredmények születnek, akkor az ötödik helyen megyünk be a rájátszásba, de amíg van esély arra, hogy előrelépjünk, addig harcolunk ezért. Ehhez pedig szükség van arra, hogy hazai pályán nyerni tudjunk. A diósgyőri találkozó jó alapot jelent, de elsősorban kiharcolt faultokban kell előrelépnünk, emellett határozottan kell védekeznünk, s jobban kell tudnunk dobni. A Sopron ellen ugyan több mint harminc ponttal kikaptunk, de több részfeladatot is jól oldottunk meg, gondolok itt főleg arra, hogy a soproni kulcsemberekkel szemben jól védekeztünk, a cserékkel szemben ez már nem jött össze. Tanulság akár szerdára is, hogy minden játékosra nagyon oda kell figyelni.”

Interjú forrása: www.gyorikosar.hu