Kosárlabda Live

Zalaegerszegen záródik a női alapszakasz!

Az alapszakasz záró fordulójában Zalaegerszegen lép parkettre az Atomerőmű KSC Szekszárd. A találkozó szerdán 17 órától veszi kezdetét.

A ZTE-KSC mérkőzéssel hivatalosan is befejeződik a női NB I. A-csoportos bajnokság alapszakasza, mely idén meglehetősen felemás szájízt hagyott maga után. A Közép-Európai Liga (KEL) bevezetése és az Amatőr Nemzeti Bajnokságban (ANB) szereplő együttesek távolmaradása miatt mindössze öt csapat alkotta a hazai élvonalbeli mezőnyt, melyeknek – a Győr kivételével – négyszer kellett egymással játszaniuk ahhoz, hogy kitöltsék az októbertől februárig tartó időszakot. Az alapszakasz első felének eredményei ráadásul nem számítanak bele a végső pontgyűjtésbe, így a nézők valódi téttel bíró mérkőzéseket csak november végétől láthattak.

A középszakasz előtt már csak KSC (4 győzelem, 3 vereség) és a ZTE (3 győzelem, 4 vereség) helyezése nem dőlt el, hiszen ha a zalaiak hazai pályán két pontot meghaladó különbséggel győzni tudnak, akkor jobb egymás elleni pontaránynak köszönhetően átvehetik a tabella második helyét a Szekszárdtól. A korábbi évekkel ellentétben ez azonban nem is tűnik olyan egyszerű feladatnak, hiszen idén a két csapat mindhárom egymás elleni bajnokiját a KSC nyerte meg.

Magyar Gergely csapata – háta mögött egy tisztes győri helytállással és egy MTK elleni kettős győzelemmel – jó formában várja a találkozót. A legutóbbi győztes meccsen Hajdu Zsanettet sérülés miatt ugyan le kellett cserélni, de a térde már jobban van, így tudja vállalni a játékot. Az egyetlen hiányzó továbbra is a keresztszalag-szakadásából lábadozó Szepsi Gina.

A zalaiak kerete viszont a legutóbbi találkozás óta két új játékossal is kibővült. A korábban több NB I-es csapatban (köztük Szekszárdon is) megfordult Darida Csilla zalaegerszegi lakosként került képbe a ZTE-nél, míg a Vasas-nevelés Mányoky Judit rövid ceglédi kitérő után csatlakozott Gáll Tamásékhoz.