Kosárlabda Live

A Cibona Zagreb is győzelemmel távozott Szolnokról!

Az Adria Liga 16. fordulójában az Olaj egy ponttal kapott ki a nagy múltú horvát Cibonától.

Lassú, körülményes játékkal nyitott az Olaj, a vendégcsapat pedig kapcsolt és négy perc alatt 11-3-ra vezetett. Aleksic-edző időkéréssel és cserékkel próbálta frissíteni csapatát. Sikerrel tette, mert Milosevic és Warren is betalált kintről. Az utóbbi bentről is, és máris visszajött a meccsbe a hazai együttes. A vendégek azonban mindig rátettek egy lapáttal, és néhány ponttal rendre a házigazdák előtt jártak.

A folytatásban a Szkopjéban kosárínségben szenvedő Holiday triplát dobot, majd egy tetszetős háromszögelés után Oliver is betalált. A végén több horvát támadást is kivédekezett az Olaj, élményszámba ment Báder blokkja, amit Jagodicnak adott. A félidő végéig azonban egy pontot megőrzött előnyéből a Cibona.

A fordulás után előbb Lóránt, majd Warren triplája melengette a hazai szíveket. Az addig a palánkok alatt jól játszó Saric gyors egymásutánban két hármast is értékesített. A fej-fej melletti csatában a negyed utolsó másodperceiben, akárcsak a nagyszünet előtt most is labdája volt a fordításhoz az Olajnak, de nem jött össze, így 48-50-es állással zárult a játékrész.

A záró negyedben Holiday végre bedobta a triplákat. Majd egy fergeteges öt percet produkálva 63-55-re vezettek a szolnokiak, meg is jött a közönség hangja. A végjátékban azonban a vendégeknek minden, míg az Olajnak semmi sem jött be, így újabb bosszantó vereséget szenvedtek.

Dragan Aleksic: “Tudtuk hogy nehéz meccs lesz, s valóban így is lett. A végjátékban Saric extra dobásai és az döntött, hogy nem sikerültek az akcióink, de olyan is volt, hogy rossz döntéseket hoztunk.”

Slaven Rimac: “Az elmúlt hetek nehéz sorozata után most is mindent megtettünk egy jó eredmény érdekében. A meccs végén vesztett helyzetből is fordítani tudtunk, igaz, ehhez a szerencse is kellett, most ez nekünk adatott meg.”