Kosárlabda Live

A Diósgyőr nyerte a rangadót!

A női kosárlabda Közép-Európa Liga 20. fordulójában hétfőn este az Aluinvent-DVTK csapata a PEAC-Pécset fogadta. Mivel ez a meccs a magyar bajnokság alapszakaszába is beleszámít, így nagyon nem volt mindegy egyik csapat számára sem, hogy milyen eredmény születik. Biztatásban nem volt hiánya egyik gárdának sem, a hazai oldalon hozták a szokásos hangerejüket a drukkerek, de ezúttal a nagyjából azonos létszámú fekete-fehér szimpatizánsokkal kellett párbajozniuk.

A meccset – mondhatni immár hagyományosan – rosszul kezdte a Diósgyőr. Az alacsony szerkezetű kezdőötösből az előző meccs legjobbja, Sverrisdóttir két perc alatt két faultot szedett össze, de amikor magasításként bejött helyette Tobin, azzal sem lett beljebb a piros-fehér gárda, mert a center hibát hibára halmozott. De nem ő volt az egyetlen, mert Jansone sem igazán volt topon, a négy légiós közül csak Raven teljesítménye volt elfogadható. A 6. percben ezzel a nem túl acélos játékkal is sikerült az egyenlítés, majd egy minutával később Szabó P. révén először vezetett a meccs folyamán a DVTK . De a hibák jöttek a folytatásban is, igaz, nem csak a hazai oldalon. A pécsiek is pontatlanul dobálóztak, Kaposi pedig zsinórban három büntetőt is kihagyott. Ennek ellenére az első negyedet a vendégek nyerték, mert 5 másodperccel a vége előtt hiába volt a Diósgyőrnél a labda, három másodperc alatt sikerült elveszíteni azt, a vendégeknek pedig nem egészen két szekundum is elég volt ahhoz, hogy akciógólt érjenek el.

A második negyedben legalább a védekezése jó volt a DVTK-nak, igaz a pontok tekintetében túltermelési világválságtól nem kellett tartani, négy perc alatt 5 pont esett. Ezt követően Orozovic talált be, majd elkezdett építkezni a Diósgyőr, szépen lassan a pécsi cséphadaró közepette, így a 17. percben a zsinórban szerzett 8 ponttal szépnek tetsző előnyt raktak össze. De elég volt egy könnyelműen eladott labda, és zárkózott a PEAC, majd a játékrész utolsó percében a játékvezetők hagyományt teremtve ismét vitatható ítéletet hoztak, amellyel a pécsieknek kedveztek, ők pedig köszönték szépen, és 1 pontra 30-29-re jöttek fel.

 A térfélcserét követően Jonsone megszerezte a meccs első tripláját, aztán ugyanő dobott egy duplát, amire pécsi időkérés volt a válasz, a 23. percben. De ez nem segített, a jól védekező hazai gárda tovább ment, a vendégek csak az ötödik percben tudták megszerezni a játékrész első gólját, Raksányi révén. A DVTK ekkor már ha nem is hiba nélkül, de éretten, nyugodtan játszott, és ennek eredményeként a 28. percben Jansone találatával tíz pontra növelte előnyét. Aztán a negyed végén két triplának örülhetettak a hazaiak, 44-35-nél Czank vert be egy távolit, majd a dudaszó pillanatában Raven tíz pontos fórnál a félpályáról (!) talált be.

A záró játékrész első két percében összeszedte a négy faultját a vendég csapat, tördelték a játékot rendesen, a Diósgyőr pedig büntetőkből gyűjtögetett. Öt perccel a vége előtt 11 pont volt a hazaiak fórja, ehhez tett hozzá kettőt Raven, a negyed első DVTK-s akciógóljával. Ez volt az a pillanat, amikor a meccs folyamán először tűnt elképzelhetetlennek, hogy baj érheti a Diósgyőrt. A 37. percben 60-45-nél Djokic edző még egy kétségbe esett időkéréssel próbálkozott, de a meccset végül magabiztosan 63-47-re nyerte a piros-fehér gárda, a pocsékul dobó pécsiek ellen, jó védekezéssel, és a harmadik negyed erősebb támadójátékával.

Miguel del Jesús López Alonsó: “Egy hónappal ezelőtt kikaptunk a PINKK-től hazai pályán, és akkor kevesen hittek abban, hogy ez a csapat képes lehet az előrelépésre. Ez a mostani siker a játékosoké, akik napról napra egyre jobbak. Ez a győzelem azt jelenti, hogy bárkit legyőzhetünk, de ez a meccs is mutatta, hogy nem koncentrálunk eléggé, akkor ki is kaphatunk. Dolgoznunk kell tovább, mert van még hová fejlődni. De most büszke vagyok a csapatra, és köszönjük a szurkolóknak a biztatást.”

Zeljko Djokic: “Gratulálok a Diósgyőrnek, megérdemelten nyertek. 47 dobott ponttal nem lehet meccset nyerni, főleg nem idegenben. A második félidőben a hazaiak zónája ellen rosszul játszottunk, és bár dicséretesen harcoltak a lányok végig, de rossz volt a dobóformánk.”