Kosárlabda Live

A horvát bajnok nyerte az átalakulóban lévő csapatok csatáját!

Két átalakulóban lévő csapat találkozóján a Novi Zagreb Komlón 73-55-ös győzelmet aratott a Közép Európai Ligában. Két olyan csapat találkozott, amelyik kerete szinte kicserélődik ezekben a napokban, hetekben. PINKK-nél még nem játszhatott az éppen Zágrábból elküldött Lucila Pascua, így Janka Mincikova távozása és Iványi sérülése után mindössze 9 embert tudott nevezni Roberto Hernandez. A Novi Zagreb-nél pedig pályára lépett az összes új igazolás. A horvátok Kassán nagy vereséget szenvedtek és várható volt, hogy komolyan veszik a komlói fellépést, hiszen minden alkalmat ki kell használniuk a csapatépítésre.

Az első percekben jól tartotta magát a PINKK. Dabovic két találatával indult a találkozó, de amikor Tomlinson 8-8-nál egyenlített, már zágrábi időkérés következett. Ezt követően váltottak ritmust a horvátok, akik az első szakaszt egy 10-2-es szériával zárták.

A 22-12-ről induló második negyed elején 4 és fél percet kellett várni az első pécsi pontra. A zágrábiak ez idő alatt még 8 pontot tettek a nagy sorozatukhoz és 30-12-re léptek el. Az első félidő utolsó 4 percébe érkezve behullott Katona Szidónia triplája, de eredményes volt Tomlinson és Győri is, miközben Kováts Nóra értékesített büntetőket. Az ausztrál center a szünetben 10 egységnél járt. A PINKK ezzel 20 pont környékén tartotta magát. 20 perc játék után 45-26 állt az eredményjelzőn. A pécsiek elsősorban a 18 eladott labda miatt bosszankodhattak.

A harmadik negyed elején sem változott sokat a játék képe. A PINKK amennyire ereje és lehetősége engedte igyekezett megszorongatni jóval erősebb ellenfelét. Roberto Hernandez 55-35-nél rendelte magához a tanítványait. A horvátok ennél az időkérésnél lezártnak tekinthették az összecsapást és ezt kihasználva a PINKK tudott kozmetikázni az eredményen. Két perccel később egy 8-0-s pécsi széria után már zágrábi időkérés következett. A PINKK a harmadik negyed végén Sarok duplájával 10 ponton belülre jött fel.

A záró szakasz elején pedig Adamecz találata után 57-51-re sikerült felzárkózni. A nagy pécsi sorozatot Ivezic duplája törte meg, majd amikor 10 pontra nőtt különbség, Roberto Hernandez ismét időt kért. A PINKK ereje nem engedte, hogy még egyszer felzárkózzon. Az utolsó 5 percen nem sikerült betalálni. Ez idő alatt 63-55-ről 73-55-re alakította az eredményt a horvát csapat. Ezzel együtt a pécsieknek nem lehet hiányérzetük. Hiányos szerkezetben is nagyot küzdött a csapatuk és ezzel a jó periódussal vállalható eredményt értek el.

Roberto Hernández: “Saját hibáinknak köszönhetjük a vereséget, nem voltunk elég türelmesek, és csak a harcosságunkkal vagyok megelégedve. Továbbra is vannak hiányposztjaink, amit sürgősen pótolnunk kell.”

Vladimir Ivankovics: “Nagyon agresszívan kezdtünk, amit a félidőben szerzett húszpontos előny jól mutat. A hazaiak a harmadik negyedben lelkes közönségüknek köszönhetően erőn felül játszottak, a végére azonban elfáradtak, és így magabiztosan nyertünk.”