Kosárlabda Live

A horvát bajnokot fogadja a DVTK!

Az évad utolsó KEL-meccsét játssza szombaton este, hazai környezetben a diósgyőri női kosárlabdacsapat.

A női kosárlabda Közép-Európa Liga 22., vagyis záró fordulójában szombaton 18 órától, a miskolci városi sportcsarnokban Aluinvent- DVTK – WBC Novi Zagreb meccset rendeznek. A mérkőzésnek a végső helyezések szempontjából nincs jelentősége, hiszen a zágrábi csapat már korábban kvalifikálta magát a sorozat négyes döntőjébe (ahol a kassaiak, a soproniak és a pécsi egyetemisták vesznek még részt), a diósgyőriekről pedig hetekkel ezelőtt kiderült, hogy erről a fináléról lemaradnak.

A DVTK-nak ez lesz ezen a héten a második KEL-meccse, hiszen hétfőn, idehaza, az évad legeredményesebb magyar csapata ellen, a PEAC-Pécs ellen játszottak, és nyertek.

“Örültünk, hogy sikerült nyerni, azt hiszem ez természetes, hiszen egy jó csapat ellen egy nagy, de talán pontosabb azt mondani, hogy fontos győzelmet értünk el. De ez is csak egy siker volt, nem ér kettőt. Vagyis dolgoznunk kell tovább, és koncentrálni az újabb feladatokra, a célokat szem előtt tartva. Kaptam gratulációt otthonról, és más, nem otthoni ismerőseimtől is, elsősorban olyanoktól, akik tudják, hogy a magyar kosárlabdában mit ért ez a mostani győzelem, vagyis olyanokról, akik képben vannak azt illetően, hogy ez a rájátszás elődöntőjében pályaelőnyt jelenthet a majdani riválissal szemben” – válaszolta Miguel del Jesús López Alonsó.

Mostani ellenfél, a WBC Novi Zagreb egy hónapon belül a harmadik euroligás csapat lesz, akik ellen pályára kell lépniük a piros-fehéreknek. Az előző kettő közül a Sopront idegenben kétvállra fektették Bukovszkiék, a Kassától pedig idehaza kikaptak. Mivel a Közép-Európa Liga alapszakaszának zárásával új fejezet kezdődik a DVTK életében, és a magyar élvonalbeli bajnokságban gyengébb csapatok ellen fognak játszani, így ezzel kapcsolatban azt kérdeztük a diósgyőriek spanyol edzőjétől, hogy nem bánja-e, hogy nem igazán erős ellenfelek ellen kell játszaniuk a folytatásban.

“Örülök, hogy képet kaptam arról, hogy a komoly játékerőt képviselő csapatok ellen mire vagyunk képesek jelenleg, ezért ezek a mérkőzések nagyon fontosak voltak – mondta Miguel del Jesús López Alonsó. – Most az jön, hogy több lesz az edzés, annak érdekében, hogy a rájátszásra még jobb legyen a csapat. Remélem, hogy a soron következő meccsek sikereket hoznak majd, és a játékosok önbizalma fokozatosan javul, miközben a játékunkat tovább építhetjük.  Úgy kell tekinteni erre a mérkőzésre, mint egy eszközre, amit arra használunk fel, hogy jobbak és még jobbak legyünk. A kosárlabda a versengésről szól, edzésen, meccsen is a legjobbat kell nyújtani, már csak az önbecsülés miatt is, és azért is, mert a klub anyagi ráfordításokkal ezt motiválja. És nem utolsósorban azért is, mert az 5. helyet még meg lehet szerezni, ami ugye jobb, mint a 6. hely.”

A DVTK játékosai közül Bukovszki comb, Szabó P. térd, Czank achilles sérüléssel bajlódott a hét során, de a szakvezető reményei szerint mindhárman vállalni tudják majd a játékot.