Kosárlabda Live

A Kecskemét magabiztosan szerezte meg a bronzérmet a Magyar Kupában!

85:63-ra győzött a KTE-Duna Aszfalt csapata a Zsíros Tibor férfi kosárlabda Magyar Kupa bronzmérkőzésén a Paksi Atomerőmű SE ellen.

A Zsíros Tibor férfi kosárlabda Magyar Kupa bronzmérkőzése előtt a kérdés az volt, a csalódott csapatok közül a Kecskemét, vagy az Atomerőmű SE tud-e jobban felpörögni. Az összecsapás 8:2-es KTE vezetéssel kezdődött, majd Körtélyesi vezérletével 14-nél utolérte riválisát az ASE. A folytatásban nagyobb előnyt egyik fél sem tudott kiharcolni, így 21:19-cel zárult az első 10 perc, a Kecskemét vezetett.

A következő etap elején ismét az Ivkovic legények domináltak, aztán a Paks percei következtek. 31:29 után a KTE megint meglépett, Derasimovic triplája után már 9 egységgel tartott előrébb. A nagyszünet előtt Vaughn büntetőivel csökkent a differencia, 44:37-tel vonultak öltözőbe az egyletek.

A térfélcserét követően tartotta előnyét, a lila fehér sereg, majd a 25. perctől fokozatosan növelni is tudta a különbséget. Az Atom nagyon sok hibával játszott, nem találta a ritmust, sem támadásban, sem védekezésben. A kecskeméti pontokra csak elvétve akadt paksi válasz, a játékrészt 20:10-re nyerte a KTE.

A negyedik peridust 17 pontnyi hátrányból kezdte tehát a Dzunic gárda. A látottak alapján nyugodtan ki lehetett jelenteni, a lényegi kérdések eldőltek, a bronzcsatát a Hírös város együttese folyamatosan kontrollálta. A trénerek szinte minden nevezett játékosukat pályára küldték a végjátékban, a meccset Derasimivic és Karahodzic vezérletével megérdemelten nyerte a Kecskemét.

Sztojan Ivkovics: “Gratulálok a srácoknak, a mai meccsünk a kecskeméti életünk csúcsa volt. A Paks tegnap egy szoros mérkőzést játszott, ezért mi frissebbek voltunk, és ez sokat számított.”

Braniszlav Dzunics: “Gratulálok a Kecskemétnek, a játék minden elemében jobbak voltak. A harmadik napra elfáradtunk és nem azt játszottuk, amit kell.”