Kosárlabda Live

A PEAC Pécs nyerte a pécsi csapatok csataját a Magyar Kupában!

A pécsi rivalizálásnál jelenleg nincs nagyobb a magyar női kosárlabdában. Aki ott volt Székesfehérváron, aki látta a két csapat szurkolóit, látta a játékosok arcát, az belekóstolhatott abba, hogy mit jelent ez a párharc. Az a párharc, mely ezúttal a PEAC-Pécs 57-52-es sikerét hozta.

A gyereksereget a Vodafone Sportcentrum lelátóin a PINKK és a PEAC hívei váltották, akik remek hangulatot teremtettek a csarnokban. Abby Bishop büntetőivel a PEAC került előnybe, melyre a PINKK vasárnapi győri bajnokiját kihagyó Sarok válaszolt. Bishop és Tomlinson egy külön ausztrál párharcot vívott, mely során a PINKK légiósa pillanatok alatt két faultot is összeszedett. Bishop mellett Raksányi húzta a PEAC szekerét. Zeljko Djokic gárdájának a legnagyobb előnye 11-4-nél 7 egység volt. Roberto Hernandez időkérése után távolról bátrabban vállalkozott a PINKK, így Kennedy kettő, Holt egy triplája után 14-13-ra módosult az állás. Az első szakasz végjátékát rengeteg fault tette töredezetté. Ekkor elsősorban a PINKK oldalán gyűltek a hibák.

A második negyed sok tekintetben hasonlított az elsőre. Ismét a PEAC kezdett jobban, Jovanovic értékesített büntetőket és egy triplát, de betalált Reid is. Az állás 5 perc után 26-18-ra módosult. A PINKK sokáig nem volt eredményes, sőt több támadásból helyzetet sem tudtak kialakítani Iványi Dalmáék. A kosárcsendet a pécsiek klasszis irányítója törte meg egy bravúros duplával, majd Őri és Holt büntetőivel már 26-25-re kapaszkodott fel a PINKK. Zeljko Djokic időkérése miatt állt ezt követően a játék. A félidő hajráját ismét személyi hibák tették szaggatottá. Kublina hármasa után, Iványi egyenlített. 20 perc után így 33-33 állást jegyezhettünk fel.

A harmadik negyed elején Nevena Jovanovic beütötte a harmadik személyi hibáját, de ezt követően a második tripláját is értékesítette. Abby Bishop befordulása után pedig már 38-35-re vezetett a PEAC. A PINKK az extra napot kifogó Tomlinson triplájával egyenlített, majd Kennedy utolsó másodperces találata után ismét fordult a kocka. Nagy taktikai csatát vívott a két vezetőedző, mindkét oldal váltogatta a védekezését. A harmadik szakasz végjátéka 41-41-ről indult. Előbb Bishop faultja után a szülinapos Pascua értékesített két büntetőt, majd Kennedy ziccerből talált be. A záró szakaszra a PINKK 45-41-nél lépéselőnybe került.

A negyedik etap elején sokat kellett várni az első találatra, mely egy tripla volt Rujáktól. Erre Reid válaszolt, majd ismét Ruják volt eredményes. A PINKK 50-43-as előnyt alakított ki. Zeljko Djokic időt kért, védekezésben pedig zónára állt át csapata. Ezzel a PEAC megzavarta városi riválisát, Raksányi két ziccere után pedig már csak 2 egység volt a különbség. Tomlinson szerezte a PINKK utolsó kosarát az negyeddöntőben. Nagy-Bujdosó triplájával újra a PEAC került előnybe. Roberto Hernandez eközben három játékost is cserélt, kisebb meglepetésre a végjátékra lekerült a pályáról a jó formát mutató Kennedy. Fél perc volt hátra, amikor 53-52-nél a PEAC támadhatott egy időkérés után. A figura Raksányira jött ki, aki egy betörés után feltette a labdát, mely gondolkodás nélkül behullott. A hátralévő 27 másopderc előtt Roberto Hernandez rendelte magához tanítványait. Még nem játszott triplára a PINKK, de duplát sem sikerült szerezniük Iványi Dalmáéknak. A rutinos irányító 11 másodperccel a lefújás előtt egy bedobásnál eladta a labdát és ezzel eldőlt a mérkőzés sorsa. A kulcspillanatokban a PEAC tudott váltani támadásban és védekezésben, melyre az utolsó percekben nem volt válasza a PINKK-nek. Abby Bishop kiegyensúlyozott teljesítménye mellett Raksányi Krisztina keze sem remegett meg.

Zseljko Dokics: “Az első félidőben a zónánk nem tudom, hogy meglepte-e ellenfelünket, de arra azért nem számítottunk, hogy Daphanie Kennedy két triplát dob, és ezen felül még egy duplát is. Ennek ellenére hat-nyolcpontos előnnyel kellett volna pihenőre mennünk. A szünet után egyre jobban kezdte a Pinkk kontrollálni a meccset, de csapatom emberfeletti teljesítményt nyújtva visszavette a vezetést, és megnyertük a csatát. Mindez leginkább annak volt köszönhető, hogy hittünk magunkban.”

Roberto Hernandez: “A mérkőzés elején a magas emberek gyorsan összeszedtek két faultot, ez akkor meghatározónak tűnt. Ezen még túl tudtunk jutni, de a későbbiekben, a második félidőben ugyan megvolt a lehetőségünk arra, hogy eldöntsük a találkozót, de ezt a rettentően rossz dobószázalékunk, valamint a sok fault ezt megakadályozta.”

Forrás: www.bb1.hu