Kosárlabda Live

A Zalaegerszeg is bejutott a 4 közé a Magyar Kupában!

A ZTE-Cegléd negyeddöntő következett, ezen a zalaegerszegi gárda magabiztos 74-51-es győzelmet aratott.

A ZTE szerdán Cegléden vendégszerepelt és akkor kisebb meglepetésre 72-66-os hazai siker született. Akkor a jó kezdés után Gáll Tamás együttese átadta a kezdeményezést riválisának, ezúttal azonban nem követte el ezt a hibát.

Ivanovic triplájával kezdődött a találkozó, majd kevesebb mint négy perc alatt 11-2-re módosult az állás. Hiába érkezett hamar a ceglédi időkérés, a mérkőzés menetén nem sikerült változtatni. Könnyedén került helyzetbe a ZTE támadásban. Horváth Zsófi két ziccere után már 10 pont fölé hízott a differencia. Az első szakasz végén 21-7 állt az eredményjelzőn.

A második negyed elején behullott az első tripla a CEKK-nél és Vilipic is megvillant, amivel 11 pontra csökkent a differencia. Ezt követően többször is támadhatott a CEKK, hogy a lélektani 10 egység alá kerüljön, de ezen kísérletek nem jártak sikerrel. A ZTE egy közel 3 perces kosárcsendet vészelt át és amikor a félidő hajrájában Mányoky triplája után már a 20 pontot közelítette a különbség, idő előtt eldőlni látszott a negyeddöntő sorsa.

Gorjenácz foglalta keretbe a szünetet, a második negyed végén és a harmadik etap elején is egy-egy triplát jegyzett. Ezzel még 14 pontra feljött a CEKK, de a ZTE magabiztosan őrizte előnyét.

A záró szakasz 53-37-ről indult. A mai napon Gáll Tamás volt az első szakvezető, aki úgy vághatott neki a mérkőzés hajrájának, hogy már az elődöntőt tervezhette. A különbség ugyanis a negyedik etap elején 20 pont fölé nőtt. A ZTE végül a vártnál jóval magabiztosabban 74-51-re verte a Ceglédet.

Gáll Tamás: “A célunkat elértük, a négy közé jutottunk. Az volt a lényeg, hogy ne csak jól kezdjünk, hanem jól is folytassuk. Az első negyed igazából eldöntötte a mérkőzést, leginkább annak örülök, hogy két nap után nagyot fordult a világ. Nem hiszem, hogy annyira jól játszottunk volna, de a lehetőségeinket kihasználtuk.”

Áron Balázsné: “Nagyon enerváltan játszottunk, kissé érthetetlenül állok előtte, mert azt gondoltam, hogy a két nappal ezelőtti mérkőzés sokat kivett a csapatból, de arra azért nem, hogy ennyire. Úgy éreztem a lányokon az első pillanattól kezdve, hogy feladták fejben, és ennek ez a nagyarányú vereség lett a vége.”

Forrás: www.bb1.hu