Kosárlabda Live

A ZTE NKK nyerte a Magyar Kupa bronzérmét!

Káprázatos első és küzdelmes második félidő után izgalmas, fordulatos meccsen a ZTE nyerte a bronzérmet a női Magyar Kupán.

Hűen az előző napi fogadkozásához mindkét csapat óriási lendülettel kezdte a bronzmeccset. Az első percekben inkább a zalaiaknál volt az előny, ám Mányoky Judit triplája s az ezzel kialakuló 7-4-es egerszegi vezetés után a negyed közepén Baksa Bettina. Medgyessy Dóra, Dragana Szvitlica trió vezérletével egy káprázatos 15-2-es száguldást bemutatva 10 pontos előnyre tett szert. A ZTE csapatát Szmiljana Ivanovics ébresztette fel, vezetésével megkezdte a felzárkózást Gáll Tamás csapata. Ivanovics és Svitlica váltott triplát a negyed hajrájában. A szakasz végén egy Horváth Zsófia vezette 8-2-es futással 1-re küzdötte vissza magát a ZTE.

Akik kicsit késtek, s az első és a második negyed közötti szünetben érkezve az eredményjelzőre, pillantottak, joggal hihették, hogy a nagyszünetre, félidőre érkeztek, pedig egy női szinten ritkán látható, szédületes első negyeden volt csak túl a két együttes.

A másodikban sokáig fej-fej mellett haladt a két csapat. A szakasz közepén Török Szilvia triplájának, valamint a kosarakat továbbra is rendületlenül szállító Ivanovics találatainak köszönhetően fordított a ZTE. Sztevan Csupics időkéréssel rendezte csapata sorait, Medgyessy és Szvitlica villanásaival egy 8-0-lal visszaszerezte a vezetést az MTK, amely a minden igényt kielégítő első félidő után 4 ponttal vezetett.

Medgyessy kosarával kezdődött a második félidő, Horváth felelt rá. Gáll Tamás “dumált ki” magának egy technikait, ám azon túl, hogy Cymmer bedobta a büntetőket, nem tudott élni az eséllyel az MTK. Szünet után amúgy már érződött mindkét csapaton, hogy 3 napon belül a a harmadik mérkőzését játszotta, ekkor mér alig-alig született kosár. Elkeseredett, sok hibával tarkított játék folyt a pályán., Ivanovics duplájával fifty-fifty, azaz 50-50 lett az állás. A fővárosi pad is kapott egy technikait, fordított a ZTE.A negyed végén váltva vezettek a csapatok. Czukor triplája után édes volt az élet zalai oldalon, majd egy lepattanóért vívott csatában Varga kipontozódott. A negyed végén az MTK 2 büntetőt is kihagyott, a záró szakasz 1 pontos ZTE vezetéssel kezdődött.

Két percig nem született kosár a záró szakasz elején, majd Reiner Dóra első találatával ismét fordult a kocka. Elkeseredett küzdelem folyt a pályán, mindkét együttes nagyon akarta a bronzérmet, gyakran láthattak földharcot a nézők. Török előbb büntetőkből visszaszerezte a vezetést a ZTE-nek, majd kipontozódott. Újra Ivanovics lépett elő, büntetőket értékesített majd triplát dobott, Az MTK-t – természetesen – Svitlica tartotta versenyben. A végjáték a két holt fáradt csapatnál egyértelműen az idegek harca volt. A ZTE vezetett,s az Ivanovics-Svitlica dobópárbaj mindkét résztvevője elért a 30 pontot, utóbbi ugyan 1-re felhozta másfél perccel a vége előtt az MTK-t, de előbbi ekkor újra tolt egyet az egerszegi szekéren. A végén az MTK siettette a támadások befejezését, triplákkal operált, de azok nem sikerültek, a túloldalon viszont bementek a büntetők,így a ZTE csapata nyerte a bronzérmet.

Gáll Tamás: “Fortuna most a kiscsapatokkal volt, egyikük érmet szerezhetett. A bronzmérkőzésen mi voltunk a szerencsésebbek, de ezért sokat is tettünk. Az első félidő kimondottan látványos volt, bár szakszemmel nem igazán tetszett. Tudtam, hogy akkor nyerhetünk csak, ha szorosabban védekezünk és fárasztjuk az MTK-t. A két csapat szintjén nagyon jó meccs volt ez a bronzcsata.”

Sztevan Csupics: “Gratulálok a ZTE-nek, de nekünk sem kell szégyenkeznünk. Éreztem, hogy nem szabad egállal bemenni a végjátékba, mert a ZTE-nek több ilyen légkörű összecsapásokhoz szokott, tapasztalt játékosa van. Ezzel együtt büszke vagyok a csapatomra, úgy érzem, üde színfolt volt a tornán.”

Forrás: www.bb1.hu