Kosárlabda Live

Adria Liga: Szolnok – vereség hazai pályán

olaj-szkopje

A férfi kosárlabda Adria Liga 17. fordulójában a Szolnoki Olaj nagy küzdelemben hárompontos vereséget szenvedett az MZT Szkopjétól a Tiszaligeti Sportcsarnokban.
A péntek esti mérkőzésen a magyar bajnok az első két negyedben sem támadásban, sem védekezésben nem nyújtott kimagasló teljesítményt, így 12 pontos hátránnyal ment pihenőre. A folytatásban az Olaj védekezés feljavult, a hajrára némileg felzárkózott. Az utolsó percben 73–74-nél két büntetőt is elhibázott a Szkopje, de a szolnoki ellentámadás során Jones elveszítette a labdát, és a macedónok kétpontos kosárral fejezték be az akciót, beállítva a végeredményt.

Hivatalos végeredmény:
Szolnoki Olaj-MZT Szkopje 73-76 (18-30, 20-20, 18-15, 17-11)
A Szolnoknak hét győzelme mellett ez volt a tizedik veresége.

Edzői nyilatkozatok:

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: – Szeretnék gratulálni az ellenfélnek, sokkal jobban akarták a győzelmet, mint mi. Ha Isten nem akarja, hogy a mindent eldöntő támadásnál nálad legyen a labda, akkor nem is lesz. Az előző győzelmünk így semmit nem ér, és kezdhetjük újra elölről a munkát. Nagyon keményen kell dolgoznunk a jövőben, és idegenben is aratnunk kell néhány győzelmet, hogy az év elején kitűzött céljainkat elérhessük.

Alekszandar Joncsevszki, az MZT Szkopje vezetőedzője: – Szeretnék gratulálni a játékosaimnak. A negyedik vezetőedző vagyok a klubnál ebben a szezonban, nagyon remélem, hogy ez egy szép kezdet, amely a következő mérkőzésekre is kihatással lesz. Nagyon sokat dolgoztunk az előző egy héten, és nagyon örülök, hogy játékosaim elhitték, megnyerhetik ezt a mérkőzést.