Kosárlabda Live

Az Iglót legyőzve megszerezte első győzelmét a Ceglédi EKK!

Megszerezte első győzelmét a Közép Európai Ligában a Cegléd, miután 79-71-re verték az Iglót. A szlovák gárda hét játékost nevezett. A komlói fellépés után ezúttal is igen hiányosan kelt útra az Igló. Hét játékossal érkeztek Ceglédre, amely egyben győzelmi esélyt kínált a sorozat egyetlen nyeretlen csapatának.

Pontgazdag negyeddel indult a találkozó. 9-8 után tudott lépéselőnyre szert tenni a magyar csapat és 16-10-nél már 6 egység volt a két gárda között, mely a negyed végéig kitartott.

A 24-18-ról induló második etap elején három triplát is szereztek a vendégek, amivel 29-28-ra fordítottak. Ezt követően fej-fej mellett haladt a két gárda. A ceglédieknél Orbán és Vilipic remekelt ebben a szakaszban. Az előbbi a nagyszünetig 12, az utóbbi 11 egységig jutott. A félidőben 41-40-es magyar előnyt regisztrálhattunk.

A harmadik negyedben két perc alatt 48-43-ra lépett el a házigazda, így a vendégek gyorsan időt kértek. A rendkívül hiányos ellenfél ellen azonban egyre jobban kijött a Cegléd fölénye és 57-45-nél a 12 pontot is elérte a különbség. Vilipic és Hadzovic könnyen került helyzetbe ezkben a percekben. Az Iglónak a harmadik negyed hajrájában volt egy fellángolása, ekkor egy 9-1-es sorozattal 59-54-re felzárkóztak.

A záró szakasz elején két tripla is behullott a vendégek oldalán. Az Iglo csak a hármasokra támaszkodhatott ezen az estén. Tízszer is eredményesek voltak távolról, de 71-69-es vezetésük után az utolsó három percben nem találtak be és egy 10-0-s szériával zárta a csatát a Cegléd. Áron Balázsné csapata megszerezte első győzelmét a sorozatban.

Áron Balázsné: “Nagyon akartuk már ezt a győzelmet, amiért keményen meg is dolgoztunk a mérkőzésen. Megérdemelten nyertünk.”

David Domecko: “A tervezettnél gyengébben védekeztünk, de ettől függetlenül közel álltunk a győzelemhez, hiszen nem sokkal a vége előtt még mi vezettünk. A véghajrában viszont néhány rossz megoldást választottunk, amit a Cegléd jól kihasznált és fordított.”