Kosárlabda Live

Bejutott a Magyar Kupa döntőjébe a PEAC-Pécs!

Csupán 5 percig tudta tartani a lépést az MTK a PEAC-cal Székesfehérváron, a női Magyar Kupa első elődöntőjében. Az első negyed második felében a pécsi együttes gyakorlatilag eldöntötte a meccset, Dokics Zseljko pedig a fináléra gondolva pihentethette csapata kulcsembereit, egyben lehetőséget adhatott fiatal játékosainak a bizonyításra.

Közel másfél perc elteltével Baksa Bettina a fővárosiaknak szerzett vezetést, az ellenakcióból Nagy-Bujdosó Nóra pozíciójáték utáni kosárral egyenlített. Váltott vezetéssel haladtak a csapatok, Dragana Svitlica szerelte gyönyörűen a kosárra törő Raksányi Krisztina dobását. A bátran, felszabadultan kezdő s néhány ügyes akciót MTK a negyed közepéig tartotta a lépést pécsi riválisával. Miközben a fővárosiak sorra adták el a labdákat, a PEAC több ifjú titánnal a pályán akik közül Raus Vivien két hibátlan hárompontossal vétette magát észre a negyed második felében 18-2-es rohammal megnyugtató előnyre tett szert.

A második szakaszban folytatódott a pécsi fiatalok “fesztiválja”, csapata meghatározó játékosait pihentette Dokics. Tehette, nem csökkent a különbség, ügyes megoldások mellett bosszantó hibákat láthattunk mindkét oldalon. A félidő hajrájára visszaszivárogtak a pályára a PEAC ászai, de úgy tűnt, nem igazán tudnak felpörögni. Használt Dokics időkérése, egy 8-0-s rohammal a félidő végén 20 pont fölé nőtt a pécsi csapat előnye.

Vukov Szonja könnyed ziccerével kezdődött a második félidő, Szűcs Réka szép triplával felelt. A PEAC fiataljaival játszott, akik egyértelmű, hogy bizonyítani akartak, letámadásukkal, harcos, agresszív védekezésükkel gyakran hajszolták bele hibákba, eladott labdákba az MTK játékosait. Támadásban ekkor már a pécsiek is sokat hibáztak, pontatlanok voltak a befejezések, alacsony színvonalú volt a játék. A negyed hajrájában Szabó Vivien ügyes megmozdulásaival 20 ponton belülre került az MTK. A negyed Maurita Reid néhány szép betörés utáni kosarával zárult.

Két és fél perc elteltével Bagi Melinda megszerezte saját és a záró negyed első kosarát. Pécsi részről ekkor mér csak a fiatalok játszottak, Dokics már a fináléra gondolva pihentette csapata kulcsjátékosait. A pécsi fiatalok tartani tudták a 20 pont körüli előnyt, az MTK-tól egy-két ügyes felvillanásra telt, de ahogy az várható is volt, nem tudta kétségessé tenni a PEAC magabiztos sikerét.

Djokics Zseljko: “Az MTK-nak és nekünk is történelmi siker, hogy itt vagyunk. Második szezonos csapat vagyunk, ne felejtsük el, honnan indultunk. Tavaly nyáron mindössze tíz játékosunk volt. Döntőben vagyunk, ez különleges, szép teljesítmény. Különösen értékes a fináléban lenni, mert fiatal játékosokkal harcoltuk ki. Ez így dupla siker, egyrészt a döntő, másrészt pedig most alapozzuk meg a csapat jövőjét.”

Sztevan Csupics: “Mi most nem mutattunk meg mindent abból, amit tudunk. Minden játékos kapott húsz percet, mert vasárnap fontosabb találkozó vár ránk. Tudjuk, miért jöttünk, az elődöntőbe jutás bravúr, de mindent megpróbálunk, amit tudunk, ha elég lesz, akkor bronzéremmel térünk haza, ha nem sikerül, akkor sem fogunk szomorkodni.”

Forrás: www.bb1.hu